Χρεοκοπία Thomas Cook: Ήξεραν για τη μαύρη… τρύπα αλλά δεν έκαναν τίποτα;

Ενώ η κατάρρευση του γραφείου ταξιδίων Thomas Cook έχει προκαλέσει οικονομικό… τσουνάμι, ιδίως σε χώρες της Μεσογείου κι ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επιστροφή χιλιάδων αποκλεισμένων παραθεριστών – πελατών της, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο, μεγάλη έκπληξη- σχεδόν αποστροφή-προκαλούν οι αποκαλύψεις για τους εξωπραγματικούς μισθούς που έπαιρναν μεγάλα στελέχη της, την ώρα μάλιστα που η πρωτοπόρος στον τομέα της επιχείρηση αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ήξεραν αλλά δεν έκαναν τίποτα;

Οι Αρχές που ερευνούν τα αίτια της κατάρρευσης της Thomas Cook, η οποία κήρυξε πτώχευση για χρέη 1,7 δισ. στερλινών, έφεραν στο… φως πως ο εκτελεστικός διευθυντής της, ο Ελβετός Πέτερ Φρανκχάουζερ, από το 2014 που ανέλαβε πληρώθηκε 8,3 εκατ. στερλίνες, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος απόδοσης 2,9 εκατ. λιρών το 2015, που προστέθηκε στον μισθό του 1,3 εκατ. συν επιδόματα.

Όταν το 2014 ανέλαβε ο Φρανκχάουζερ, η εταιρεία ήδη διένυε μια περίοδο δυστοκίας και ο Ελβετός διευθυντής αρχικά κατόρθωσε εν μέρει να την ανασχέσει και να φέρει κάποια μερικά κέρδη. Όπως όμως υπενθυμίζουν κάποιοι κύκλοι στην εταιρεία, τα επόμενα δύσκολα χρόνια συνέχισε να λαμβάνει παχυλές αμοιβές: 1,2 εκατ. λίρες το 2016, 1,8 εκατ. το 2017, 1,02 εκατ. το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χρεοκοπία Thomas Cook: Τι σημαίνει για την Ελλάδα;

Κατερίνα Νοτοπούλου: Είπε «ΤΣΕΟ» αντί για CEO και το Twitter έκανε… πάρτι!

Τροποποιητικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ 2019: Ποιοι θα δουν μείωση έως και 300 ευρώ;

Σχετικά άρθρα