Τραγωδία στις Οινούσσες: Πολλά παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς – Τι ζητούν από την Ελλάδα;

Παιδιά και γυναίκες είναι μεταξύ των άψυχων σωμάτων ου περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών μετά την ανατροπή σκάφους με μετανάστες, στο οποίο σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση πρέπει να επέβαιναν 19 άτομα.

Νωρίτερα από την ίδια θαλάσσια περιοχή είχαν ανασυρθεί οι σοροί ενός τετράχρονου παιδιού και ενός βρέφους. Η επιχείρηση του λιμενικού στο σημείο συνεχίστηκε για αρκετή ώρα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.

Όμως, οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών σταμάτησαν καθώς τα πτώματα έχουν αναγνωριστεί και δεν αναζητούνται άλλοι αγνοούμενοι. Έως τώρα έχουν διασωθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων 5 άντρες, 3 γυναίκες, 3 μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο.

Ζητούν πολιτικό άσυλο

Τούρκοι πολίτες που ζητούν πολιτικό άσυλο, επέβαιναν σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, στη λέμβο που ανετράπη σήμερα βόρεια των Οινουσσών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και ένα βρέφος.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο, ενώ οι σοροί των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 19 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ναυάγιο στις Οινούσσες: Υγρός «τάφος» για έναν 4χρονο και ένα βρέφος

Οικογένειες με παιδιά από την Τουρκία έφτασαν στις Οινούσσες και ζητούν πολιτικό άσυλο – Κινδυνεύουν από τις διώξεις Ερντογάν

Συνεχίζουν να προκαλούν τα τουρκικά μέσα για τις Οινούσσες

Σχετικά άρθρα