Απεργία τώρα: συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα ολόκληρη η χώρα, καθώς δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε εργασιακά και συνδικαλιστικό νόμο.

Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία στην οποία συμμετέχουν πολλά σωματεία εργαζομένων, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

Το ραντεβού ΓΣΕΕ και ΕΚΑ ήταν για τις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ έχει επίσης προκηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία ενώ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 10:30 στα Προπύλαια.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι η μαζική συμμετοχή εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24 Σεπτέμβρη έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

«Να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το “όπλο” μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Συγκεκριμένα:

  • Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό. Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.
  • Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.
  • Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ κυκλοφορούν από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.
  • Το τραμ θα λειτουργήσει από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Παράλληλα, χωρίς λεωφορεία θα μείνει και η Θεσσαλονίκη, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στις κινητοποιήσεις.

Δεμένα τα πλοία

Όσον αφορά στα δρομολόγια των πλοίων, τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, παρότι η ΠΝΟ απέρριψε το αίτημα για απεργία.

Πάντως, η απεργία κρίθηκε παράνομη από το πρωτοδικείο Πειραιά, μετά από προσφυγή των ακτοοπλόων, ωστόσο τα σωματεία που την προκήρυξαν, τονίζουν ότι θα γίνει κανονικά και καλούν σε περιφρούρησή της.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα αύριο, Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ;

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές σήμερα;

 

Σχετικά άρθρα