Έρωτας στο εξωτερικό: Μου μιλά για άλλες ενώ ξέρει ότι τον θέλω…

Σπουδάζω στο εξωτερικό και θα ήθελα να σας μιλήσω για ένα πρόβλημα που βιώνω. Παρόλο που για τους περισσότερους ανθρώπους μπορεί να φανεί ασήμαντο, προσωπικά με έχει επηρεάσει πολύ στη ψυχολογία μου και στην επίδοση μου στο πανεπιστήμιο.

Τον ερωτευόμουν

Πριν ακριβώς ένα χρόνο που ήρθα για σπουδές στο εξωτερικό γνώρισα ένα παιδί. Από την πρώτη στιγμή που τον είδα αισθάνθηκα όμορφα και μια έλξη. Όσο περνούσε ο καιρός κάναμε παρέα αλλά εγώ καταλάβαινα πως τον ερωτευόμουν.

Μετά από 3 μήνες έκανα μια κίνηση και του είπα πως ένιωθα όμως εκείνος δεν μου απάντησε κι απλώς με κοίταζε σαν να μη μπορούσε να μιλήσει. Έτσι του έγραψα μετά από μέρες ένα γράμμα που έλεγε τα αισθήματα μου για εκείνον. Αργότερα πήγα για Χριστούγεννα στην Ελλάδα και για μια εβδομάδα δεν είχαμε καθόλου επικοινωνία.

Μου μιλά για άλλες

Ύστερα αρχίσαμε πάλι να μιλάμε και από κοντά και να είμαστε αχώριστοι – κολλητοί. Ύστερα από 6 μήνες έκανα το λάθος να του πω πως εγώ δεν τον βλέπω μόνο φιλικά αλλά τον έχω ερωτευτεί. Εκείνος θύμωσε και μου είπε πως τον κορόιδευα. Όμως δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά πάλι δεν μου έδωσε μια απάντηση. Πληγώθηκα πολύ.

Αφού ακόμη ενώ μπορεί να μου αρέσει ένας άνθρωπος στο μυαλό μου και στη καρδιά μου είναι μόνο εκείνος. Δεν μπορώ. Έκανα πολλά πράγματα για να τον ξεπεράσω. Γνώρισα νέα άτομα, πήρα απόσταση από εκείνον αλλά μάταια προσπαθούσα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Εκείνος συνεχίζει να αγνοεί το γεγονός αυτό και να μου μιλά για άλλες και να μου φέρετε σαν να είμαστε κολλητοί.

Στο ερώτημα απαντά η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια Νάσια Σκαμπαρδώνη

Αγαπητή αναγνώστρια,

Παρατηρείται πως πολλές φορές όταν ένας  άνθρωπος μας απορρίπτει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εμείς να προσκολλόμαστε με μεγάλη επιμονή σε αυτόν και προσπαθούμε να πάρουμε την αποδοχή του ή την αγάπη του.

Ειδικά στον ερωτικό τομέα έχει καθιερωθεί η εντύπωση ότι η αδιαφορία για κάποιον ή κάποιαν που ενδιαφέρεται ερωτικά για σένα, θα λειτουργήσει θετικά και τόσο πιο πολύ εκείνος ή εκείνη θα ασχολείται μαζί σου. Η απόρριψη από το συγκεκριμένο άτομο που έχουμε χτίσει τις φαντασιώσεις μας και τις προσδοκίες μας πάνω του, μας προκαλεί τρομερό ψυχικό πόνο, κι η ανακούφιση αναμένουμε να έρθει μόνο με την αποδοχή του πεισματικά.

zeygari provlimata xwrismos

Τι είναι καλύτερο για εσάς;

Εσείς από πλευράς σας πράξατε πολύ καλά και εκφράσατε αυτό που πραγματικά νιώθατε, όμως ο άνθρωπος αυτός επανειλημμένως σας έχει δείξει πως κρατάει αποκλειστικά φιλική στάση απέναντί σας και το μόνο που πετυχαίνετε αν εμμένετε στην αρχική σας στάση θα είναι να τον κάνετε να νιώσει πίεση και άβολα.

Αυτό μπορεί να είναι ικανό να τον απομακρύνει από κοντά σας και αναρωτιέμαι αν έχετε σκεφτεί τελικά τι είναι καλύτερο για εσάς. Μπορείτε να ξεπεράσετε το στάδιο της άρνησης και να αποδεχτείτε αυτό που νιώθει εκείνος; Ή θα προσποιήστε φιλικά συναισθήματα όσο βρίσκεστε κοντά του; Πόσο εύκολο θα είναι αυτό για εσάς;

Αποστασιοποιηθείτε για λίγο

Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως ο καθένας μας έχει το δικαίωμα της επιλογής, συνεπώς αφήστε τον ελεύθερο να επιλέξει τι είναι αυτό που θέλει κι αν αυτό που θέλει είναι η φιλία σας τότε αποφασίστε και εσείς αν θα τον κρατήσετε στη ζωή σας έτσι. Δεν είναι εφικτό να είμαστε αρεστοί για ερωτικοί σύντροφοι σε όλους όπως δεν συμβαίνει να μας αρέσουν και όλοι ερωτικά.

Πάρτε τον χρόνο σας, αποστασιοποιηθείτε για λίγο εάν αυτό σας βοηθάει. Σκεφτείτε : κανείς δε μπορεί να αγαπήσει κάποιον με το ζόρι, η ερωτική έλξη κι η επιθυμία έρχονται από μόνα τους κι όχι με προσπάθεια ούτε με απαίτηση. Η διαπραγμάτευση του πόνου με ένα μέτρο λογικής αποτελεί το μυστικό για τέτοιου είδους καταστάσεις.

Νάσια Σκαμπαρδώνη
Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια
Διαταραχές άγχους
[email protected]
6944606204
Στρατηγού Μακρυγιάννη 36 και 25ης Μαρτίου, Γέρακας, Αθήνα, 153 44

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έρωτας σήμερα: Οι δύο κατηγορίες ανθρώπων – Σε ποια ανήκεις;

Τι να κάνεις ώστε να ΜΗΝ τον χάσεις; Ο «χρυσός» οδηγός!

Κκεραυνοβόλος έρωτας: Ποιοι… πέφτουν με την πρώτη ματιά;

Σχετικά άρθρα