Ζευγάρι και γάμος: Οι «παγίδες» που απειλούν τη σχέση

Με τον άντρα μου ήμαστε κολλητοί και δεν με άφηνε ούτε λεπτό και στα ψώνια και στις εξόδους, στα ταξίδια. Τώρα εδώ και δυο χρόνια γνώρισε κάποιον στην Αθήνα ενώ μένουμε Καβάλα και θέλει συνεχώς να πηγαίνει στην πρωτεύουσα.

Εκεί κάθε μέρα συναντά κυρίως στο σπίτι του αυτό το άτομο το οποίο είναι 40 χρόνων και ο άντρας μου 64 και μένει ώρες κλεισμένος μέσα μαζί του. Μιλάει συνεχώς στο κινητό και όλη μέρα γράφει μηνύματα τα οποία κρύβει από εμένα.

Νομίζω ότι τρελαίνομαι

Βγαίνει να μιλήσει κατά τακτές ώρες για να μην ακούω και συνεχώς μιλάνε στο skype. Πέρυσι το καλοκαίρι πήγε 3 φορές και έμεινε στο σπίτι του φίλου του και δεν ήθελε να πάω εγώ Αθήνα. Τώρα βρίσκεται σε υστερία γιατί θέλει να πάει πάλι.

Μου λέει ότι αν πάω και εγώ, αυτός θα μείνει στον φίλο του και εγώ στην κόρη μου. Δεν θέλει να τον γνωρίσω ούτε να τον καλέσει σπίτι μας. Νομίζω ότι τρελαίνομαι. Τι να κάνω; Γιατί πλέον αδιαφορεί και δεν ρωτάει ούτε τι έχω όταν πονάω.

zeugari koita se antithetes pleures

Στο ερώτημα απαντά η Κλινική Ψυχολόγος Μαρία – Ηλέκτρα Αδραχτά

Κάθε ζευγάρι στη διάρκεια του έγγαμου βίου του περνάει κάποια περίοδο έντασης ή κάποια φάση απορρύθμισης, ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα. Τα καθημερινά προβλήματα , η ρουτίνα και το άγχος είναι οι κυριότερες αιτίες που προκαλούν αυτές τις αλλαγές μέσα στην οικογένεια.

Πολύ συχνά λοιπόν, ο καθένας ψάχνει διέξοδο από όλα αυτά,  ώστε να ξεχαστεί και να παίρνει κάποια ανάσα. Με τον άνδρα σας μπορεί να υπάρχει μια πολύ έντονη καθημερινότητα, είτε να βιώνετε εδώ και δύο χρόνια κάποια αλλαγή στην ζωή σας, είτε κάποιο συμβάν στην δική του ή στην κοινή σας ζωή τον έστρεψε σε αυτόν τον άνθρωπο.

Τίποτα δεν γίνεται ξαφνικά

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν γίνεται ξαφνικά και εκτός απροόπτου. Επομένως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επεξεργαστείτε αυτά τα δυο χρόνια στο μυαλό σας και να σκεφτείτε κάποιον συμβάν ή κάποια αλλαγή που συντελέστηκε.

Ο άνδρας σας , σάς έχει μιλήσει για εκείνον τον φίλο; Σας έχει δώσει μια περιγραφή για αυτόν; Πώς τον γνώρισε;  Αν όχι τότε θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί δεν το έχει κάνει. Κάποιες φορές βάζουμε υπερβολικές ιδέες στο μυαλό μας και χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε γινόμαστε πιεστικοί απέναντι στον άνθρωπό μας.

Έτσι θα νιώσει ελεύθερος

Η στάση μας γίνεται επικριτική με αποτελέσματα την αποξένωση και την απομάκρυνση από τον άλλον. Θεωρώ ότι θα έχετε προσπαθήσει να κάνετε συζήτηση μαζί του για αυτόν τον άνθρωπο και δεν έχετε βγάλει κάποιο αποτέλεσμα. Ο τρόπος κάποιες φορές ίσως είναι λάθος. Ο καθένας έχει τον δικό του χειρισμό.

nearo-zeugari-provlimata-sti-sxesi

Επομένως με ένα ήρεμο τρόπο προσέγγισης και δείχνοντας κατανόηση στον σύζυγό σας, κάνετε του γνωστό την επιθυμία σας να γνωρίσετε τον φίλο του όταν θα κατεβείτε και εσείς στην Αθήνα και ότι αυτή η κίνηση θα σας έδινε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Αφήστε του μετά την πρωτοβουλία να κάνει μόνος του τη συνάντηση.

Με αυτόν το τρόπο θα νιώσει ελεύθερος να πάρει την απόφαση να σας γνωρίσει τον φίλο του και θα αποκτήσει πάλι με τον καιρό το χαμένο του ενδιαφέρον προς τα εσάς. Καλή συνέχεια!

Μαρία – Ηλέκτρα Αδραχτά
Κλινική Ψυχολόγος
[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διαζύγιο και δεύτερος γάμος: Τι διλήμματα μπορεί να προκαλέσει στο έφηβο παιδί σου;

Γάμος: Πώς θα ξεκολλήσω τον άντρα μου από την οικογένειά του;

Σχετικά άρθρα