Πατροκτόνος στη Ζάκυνθο: «Όλα αυτά τα χρόνια ζούσα μια κόλαση»

Για τον εφιάλτη που ζούσε στη Ζάκυνθο πριν αποφασίσει να σκοτώσει τον πατέρα του, ρίχνοντάς του τρεις σφαίρες, μίλησε ο 27χρονος Αλέξης.

Μιλώντας στην εκπομπή, ο 27χρονος αποκαλύπτει για πρώτη φορά όλα όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ. Περιγράφει καρέ καρέ μια ζωή με βασανιστήρια, τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, την καθημερινή βία που υφίστατο, αλλά και τα συναισθήματα που τον οδήγησαν στο να δώσει τέλος στο δράμα που ζούσε ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. Ο Αλέξης Μίχος συγκινείται και ευχαριστεί τον κόσμο που τόσο καιρό βρίσκεται δίπλα του, αλλά και το δικαστήριο που τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Τα βασανιστήρια και ο τρόμος

«Απ’ όταν άρχισα να καταλαβαίνω τη ζωή μου, έχω μνήμες με βασανιστήρια από τον πατέρα μου», είπε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μεσάνυχτα».

«Τον έτρεμα, ακόμα και πριν κάνω ό,τι κάνω, τον φοβόμουν αυτό τον άνθρωπο. Πολλές φορές κλειδωνόταν στις τουαλέτες η μητέρα μου, να γλιτώσει και εμείς φωνάζαμε κλαίγαμε, ουρλιάζαμε και θυμάμαι χαρακτηριστικά τον πατέρα μου να λέει «θα βγει η μάνα σας, δεν θα βγει; Θα δείτε τι θα της κάνω»», εξομολογήθηκε ο 27χρονος άνδρας.

Όπως είπε, είχαν πολλές καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού, στην Πρόνοια, στην αστυνομία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το βράδυ που έφαγε πάρα πολύ ξύλο

«Ένα βράδυ έφαγα πάρα πολύ ξύλο σε έναν μεγάλο καβγά και έφυγα κρυφά από το σπίτι, αφήνοντας ένα σημείωμα στον πατέρα μου. Δεν έχω να θυμάμαι τίποτα κάλο από τον πατέρα μου», είπε και συνέχισε: ««Ήρθε την επόμενη ημέρα στο σπίτι του πατριού μου για να με βρει. Δεν βγήκα να τον δω και έφυγε. Ο πατέρας μου παντρεύτηκε ξανά με μια γυναίκα από την Ρουμανία και έκανε δυο παιδιά. Ήμουν σίγουρος το ότι έχω περάσει εγώ και τα μεγαλύτερα αδέρφια μου, το πέρναγαν και εκείνα. Η μητέρα τους έφυγε από την ζωή. Ήταν 6-7 χρονών και με αγαπούσαν πολύ, έκλαιγαν κάθε φορά που έφευγα και με ρωτούσαν αν θα ξαναπάω. Όσο ήταν η μητέρα τους στη ζωή ήξερα πως ήταν καλά. Εκτός από αυτό που έβλεπα στο σπίτι που ήταν μια τρώγλη, ένα απόγευμα πήγα να τα δω και κάποια στιγμή βρίσκω την ευκαιρία και ρωτάω το κοριτσάκι τι έχεις γιατί ήταν αναστατωμένο και μου λέει «πονάω»».

Η κακοποίηση και τα αρρωστημένα αιτήματά του

«Μακάρι να μην είχα φτάσει ποτέ στο σημείο να σκοτώσω τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου είχε έμμονη με τη μεγάλη μου αδελφή και μου ζητούσε να την πάω στο σπίτι του. Με παρακάλαγε και μου έλεγε συνέχεια και στο τηλέφωνο «κάνε μου κατάσταση με την αδερφή σου». Σε καμία περίπτωση δεν στηρίζω την αυτοδικία. Όλα αυτά τα χρόνια ζούσα μια κόλαση και τώρα νιώθω ότι θέλω να φτιάξω τη ζωή μου», εξομολογήθηκε ο Αλέξης Μίχος.

Δείτε σχετικό απόσπασμα:

Πηγή: in.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ζάκυνθος: Στον ανακριτή ο 26χρονος πατροκτόνος – Οι 3 καταγγελίες από το Χαμόγελο του Παιδιού που δεν εξετάστηκαν

Ζάκυνθος – Πατροκτόνος: «Πήρα την απόφαση όταν κατάλαβα ότι κακοποιούσε την αδελφή μου »

Ζάκυνθος: Προσωρινά κρατούμενος ο 26χρονος πατροκτόνος – Στο πλευρό του συγγενείς και φίλοι

 

Σχετικά άρθρα