Εσείς ξέρετε πού οφείλεται η τόσο αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας;

Περισσότερα από 5 εκατ. οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας, με την κίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα -ειδικά στην Αθήνα- να βρίσκεται στα όρια…κυκλοφοριακού «εμφράγματος».

Η αγορά αυτοκινήτου δείχνει ανοδικές τάσεις, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χάνουν έδαφος και η Αττική Οδός πλησιάζει τις διελεύσεις που είχε πριν το 2009, κάνοντας τους αισιόδοξους να μιλούν για επιστροφή στην κανονικότητα. Καθοριστικό είναι και το γεγονός ότι η τιμή της βενζίνης σε γενικά πλαίσια έχει διατηρηθεί περίπου το 1,588 ευρώ.

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας και σε άλλες περιοχές οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Ένας από αυτούς τους παράγοντες, πέραν του ότι οι οδηγοί σταθερά επιλέγουν τα αυτοκίνητά τους, είναι η απαξίωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με λιγότερα λεωφορεία και πιο αραιά δρομολόγια.

Σημειώνεται ότι το 2011 ο ΟΑΣΑ είχε ετησίως 732.372 επιβιβάσεις, ενώ το 2017 μόλις 613.827.

Από την άλλη, το πρώτο οκτάμηνο του 2019 ταξινομήθηκαν 86.873 καινούργια αυτοκίνητα, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι 79.154, δηλαδή παρατηρείται αύξηση 9,8%.

Σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο – πολιτικό μηχανικό, Θεόδωρο Μαυρογιώργη αν συνεχιστεί η αυτός ο ρυθμός στη χρήση των αυτοκινήτων, το 2030 θα σημειωθεί αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης κατά 50%.

Άλλο ένα πρόβλημα που επιδεινώνει το κυκλοφοριακό είναι η κακή νοοτροπία των οδηγών που δεν τηρούν τον ΚΟΚ και παρκάρουν σε σημεία που δεν επιτρέπεται, χρησιμοποιούν λεωφορειογραμμές και ΛΕΑ αλλά και το ότι χρησιμοποιούν το όχημά τους ακόμα και για αποστάσεις μικρότερες του ενός χιλιομέτρου. Η παράνομη στάθμευση επιβαρύνει την κυκλοφορία κατά 30%, όπως εξήγησε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Θεόδωρος Μαυρογιώργης.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κυκλοφοριακό χάος στον Κηφισό: Μποτιλιάρισμα και στα δυο ρεύματα

Κυκλοφοριακό χάος στην Αττική – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

 

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X