Δεν παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον – Θα τον καρατομήσει η Ελισάβετ

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι προετοιμασμένος να προκαλέσει τη βασίλισσα Ελισάβετ να τον καρατομήσει και όχι να παραιτηθεί, καθώς προσπαθεί να προχωρήσει το Brexit, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Ο Τζόνσον δεν θα παραιτηθεί αν απορριφθούν οι προτάσεις που έστειλε στην ΕΕ για το Brexit, ακόμη κι αν οι βουλευτές ψηφίσουν πρόταση δυσπιστίας και συμφωνήσουν να οριστεί ένας υπηρεσιακός πρωθυπουργός, σύμφωνα με υψηλόβαθμους συνεργάτες του Βρετανού πρωθυπουργού που επικαλείται η εφημερίδα. Σύμφωνα με άλλο βρετανικό δημοσίευμα, η Ελισάβετ έχει ήδη ενημερωθεί για τη διαδικασία αποπομπής.

Αν αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, ήδη έχει περάσει νόμος που του επιβάλει να ζητήσει παράταση και να μη γίνει η έξοδος χωρίς συμφωνία. Ομως, ο Τζόνσον επιμένει ότι το Brexit θα γίνει σε κάθε περίπτωση στις 31 Οκτωβρίου. «Δεν πρόκειται να φύγει, εκτός αν η αστυνομία εμφανιστεί στο νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ με ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά στους Times υψηλόβαθμο στέλεχος των Συντηρητικών. Η τελευταία φορά που Βρετανός μονάρχης καρατόμησε πρωθυπουργό ήταν το 1834, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έτοιμος να ζητήσει αναβολή του Brexit ο Μπόρις Τζόνσον

Μπόρις Τζόνσον: Ο νέος πρωθυπουργός της Αγγλίας και υπέρμαχος του Brexit – Ο δημοσιογράφος με τα ακατάστατα ξανθά μαλλιά που δεν… ξέρει από πολιτική, οι γκάφες και το σκάνδαλο

 

 

Σχετικά άρθρα