Θρήνος για τη νεκρή καθηγήτρια: Πέθανε την ώρα που τη μετέφεραν στο νοσοκομείο

Μια 52χρονη καθηγήτρια Πανεπιστημίου έχασε τη ζωή της κατά τη μεταφορά της, λόγω σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος, με ασθενοφόρο από την Αρχαία Ολυμπία στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Κώστα Διαμαντόπουλος, η καθηγήτρια βρισκόταν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο Φιλοσοφίας.

Περπατούσε και έχασε τις αισθήσεις της

Το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ περπατούσε στην Αρχαία Ολυμπία έχασε τις αισθήσεις της. Πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή κοντά της, έσπευσαν να την βοηθήσουν, όπως επίσης και γιατρός του Κέντρου Υγείας.

Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου εκεί, οι γιατροί διέγνωσαν στην 52χρονη σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Αμέσως έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοχειρουργική μονάδα.

Αποφάσισαν να μεταφερθεί

Επειδή λοιπόν, όπως προσθέτει ο Κώστας Διαμαντόπουλος, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας δεν διαθέτει καρδιοχειρουργική μονάδα, αποφασίστηκε να μεταφερθεί η 52χρονη στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα πάντα με το διοικητή, τέτοιου είδους περιστατικά χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και ο χρόνος είναι πάντα ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας.

Δεν ήθελαν να χαθεί χρόνος αλλά…

Από την πλευρά του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης για το περιστατικό είπε ότι το νοσοκομείο ενημερώθηκε ότι μεταφέρεται στην καρδιοχειρουργική κλινική επείγον περιστατικό. Μάλιστα, η καρδιοχειρουργική προετοιμάστηκε για να μη χαθεί χρόνος.

Όμως, η άτυχη γυναίκα έχασε τη μάχη λίγο πριν την Άρτα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Πηγή: AΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά – Επιτέθηκαν σε καθηγήτρια με μπογιές!

Τι ερευνούν οι αρχές στην υπόθεση εξαφάνισης της 47χρονης καθηγήτριας

Εμμανουέλ Μακρόν: Το θέατρο, η πολιτική και ο έρωτας με την καθηγήτρια του!

Σχετικά άρθρα