Σας αφορά: Σε ποιους «μοιράζει» λεφτά ο ΕΦΚΑ και πόσα θα πάρετε

Από σήμερα Τετάρτη (9/10) θα πιστωθούν 100.695.867,69 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 86.187 ελεύθερων επαγγελματιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), πρόκειται για τα ποσά που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2018.

Συνολικά θα επιστραφούν ή θα συμψηφιστούν με μελλοντικές οφειλές 215.193.494,99 εκατ. ευρώ σε 264.631 ασφαλισμένους, ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εισφορών του έτους 2018, με βάση τα εισοδήματα του 2017, έναντι των εισοδημάτων του 2016, που αρχικά είχαν λογισθεί και καταβληθεί.

Τι γίνεται αν δεν έχεις καταθέσει το i-bank σου;

Ο ΕΦΚΑ διευκρινίζει προς τους ασφαλισμένους οι οποίοι δεν θα δουν επιστροφές στους λογαριασμούς τους πως αυτό το γεγονός οφείλεται στο ότι δεν έχουν συμπληρώσει το i-bank τους.

Σε αυτούς δίνεται η δυνατότητα, μπαίνοντας στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΦΚΑ , πατώντας στις «ηλεκτρονικές υπηρεσίες» και στη συνέχεια στα «Aτομικά Στοιχεία Στοιχεία Επικοινωνίας», να το καταχωρήσουν.

«Τακτοποιούμε μια βασική υποχρέωσή μας»

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε σχετικά: «Τακτοποιούμε μια βασική υποχρέωσή μας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, επιστρέφοντάς τους περίπου 100 εκατ. ευρώ».

«Συνολικά θα επιστρέψουμε 215 εκατ. ευρώ σε 264.631 ασφαλισμένους, χρήματα τα οποία η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν είχε προχωρήσει στην εκκαθάρισή τους, όπως ήταν υποχρεωμένη».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όλες οι νέες ρυθμίσεις για την Παιδεία που έρχονται στη Βουλή

Συντάξεις: 5 αποφάσεις του ΣτΕ «ακυρώνουν» τον Νόμο Κατρούγκαλου

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσο θα κοστίσει φέτος το λίτρο

Σχετικά άρθρα