Κυριάκος Μητσοτάκης: Θερμή η υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό στο Κάιρο

Στο επίκεντρο της Τριμερούς Συνόδου Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, ήταν ο περαιτέρω συντονισμός των οικονομικών και πολιτικών συνεργασιών των τριών χωρών.

Επίσης, σημαντικά θέματα ήταν η καταδίκη της επιθετικότητας της Τουρκίας, η οποία αποτυπώνεται ρητά στο κοινό ανακοινωθέν, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η διαχείριση του μεταναστευτικού, ενεργειακά ζητήματα και όλα τα περιφερειακά θέματα.

Η από κοινού καταδίκη της επιθετικότητας της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στον πολύ σημαντικό ρόλο της Τριμερούς τόνισε «προφανώς και εκφράσαμε στον κ. Πρόεδρο (Ν. Αναστασιάδη) την απόλυτη στήριξή μας στην εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό».

«Για αυτό και οι τρεις χώρες τασσόμαστε υπέρ της άμεσης επανέναρξης των συνομιλιών στη μεγαλόνησο. Και η Κύπρος και η Αίγυπτος αλλά και η Ελλάδα καταδικάσαμε ρητά- και αυτό αποτυπώνεται και στο κοινό ανακοινωθέν- τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου, οι οποίες προσβάλλουν το Διεθνές Δίκαιο και προκαλούν μια άγονη ένταση».

Θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό από την ελληνική παροικία

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε η ελληνική παροικία στο Κάιρο προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της, στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία, στην περιοχή Ζαμάλεκ της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Μέσα στο ιστορικό κτίριο που φιλοξένησε την κυβέρνηση του Καΐρου, ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, είχε την ευκαιρία να ακούσει από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστο Καβαλή τα θέματα που απασχολούν την ελληνική παροικία στο Κάιρο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Με 173 «ναι» τον στέλνουν στο… σκαμνί – Τι μέλλει γενέσθαι;

Κυρ. Μητσοτάκης στο Μάτι: «Ήταν τελικά απλό και εύκολο να καθαριστεί το οικόπεδο»

Παρέδωσε… τη σκυτάλη ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τη Novartis: Πυρά Παπαγγελόπουλου κατά Σαμαρά – Τι υποστήριξαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση

Σχετικά άρθρα