Οικογένεια Μαυρίκου: Η «κατάρα» και το δράμα πίσω από τη… βουτιά θανάτου στη Δραπετσώνα – Ατύχημα ή αυτοκτονία;

Μια νέα τραγωδία γράφτηκε την Τετάρτη (9/10) και αφορά στην οικογένεια Μαυρίκου αφού βρήκαν τραγικό θάνατο η μητέρα του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, Σοφία, και ο αδερφός του.

Αξίζει να τονισθεί πως η Σοφία Μαυρίκου είχε ζήσει απανωτές τραγωδίες. Είχε χάσει την κόρη της σε ηλικία μόλις 16 ετών από καρκίνο, ενώ δεύτερο πλήγμα ήταν ο τραγικός θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος κάηκε ζωντανός.

Και τώρα μητέρα και γιος έπεσαν με το όχημα στο οποίο επέβαιναν στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας. Το αυτοκίνητο έκανε βουτιά θανάτου 32 μέτρων ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα πριν καταλήξει στη θάλασσα.

https://www.youtube.com/watch?v=_TN1aw7vFiA

Η συγκλονιστική μαρτυρία

Το ΙΧ όχημα, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να έφτασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στις μπάρες στην προβλήτα. Ο χώρος είναι ελεγχόμενος. Κόλλησε πίσω από ένα φορτηγό και στη συνέχεια ακολούθησε ξέφρενη πορεία μέσα στον μώλο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει στη θάλασσα. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τη… βουτιά στον θάνατο που έκαναν μητέρα και γιος. «Έρχεται ένα αμάξι με φουλ ταχύτητα. Στην πύλη ήταν ένα φορτηγό που περίμενε να μπει. Ανοίγει η μπάρα για το φορτηγό και η γυναίκα μπαίνει από πίσω με εκατό χιλιόμετρα».

«Κανείς δεν κατάλαβε. Ούτε ο λιμενάρχης δεν κατάλαβε. Και κλειστή να ήταν η μπάρα θα την έσπαγε. Φούνταρε. Έπεσε ένα παιδί να βοηθήσει, δεν κατάφερε κάτι. Βρήκαν κινητό, φάρμακα και έναν καθρέπτη. Σώθηκε το σκυλί…», συνέχισε.

https://www.youtube.com/watch?v=LI3zpOjzu8Q

Ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου

Ήταν Ιούνιος του 2016 όταν ένα πολυτελές αυτοκίνητο- Porsche Kayenne- άρπαξε φωτιά εν κινήσει στην Αττική Οδό με αποτέλεσμα να γίνει στάχτη. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι το αυτοκίνητο που κάηκε ολοσχερώς ήταν του Παναγιώτη Μαυρίκου ο οποίος ήταν εντός του οχήματος και βρήκε τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν γίνει τότε γνωστές, ο οδηγός είδε το αυτοκίνητό του να παίρνει φωτιά και έντρομος προσπάθησε να σωθεί. Αρχικά φέρεται να προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του οδηγού για να σωθεί. Εκείνη, όμως, είχε μπλοκάρει. Αν και προσπάθησε να σπάσει το παχύ τζάμι φωνάζοντας για βοήθεια, οι καπνοί τον είχαν ζώσει.

Δυστυχώς, δεν κατάφερε να σωθεί και άφησε την τελευταία του πνοή. Η αστυνομία τον απεγκλώβισε απανθρακωμένο. Αναφέρεται πως η σύζυγός του τον αναγνώρισε από κάποια κοσμήματα ή το ρολόι του.

Η μητέρα του… λύγισε

Όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του, η μητέρα του… λύγισε. Μάλιστα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» είχε δηλώσει το εξής: «Ο Τάκης ήταν ευαίσθητος άνθρωπος. Για αυτό η σύλληψή του με ένα φτιαχτό κατηγορητήριο τον κλόνισε και πήγε σε γιατρό. Στη ΓΑΔΑ πέρασα μαζί του ένα βράδυ».

«Του χάιδευα τα μαλλιά και είχα τα πόδια του πάνω μου. Από την ημέρα εκείνη δεν μπορούσε να κοιμηθεί και του χορηγήθηκαν ηρεμιστικά χάπια. Τις τελευταίες δέκα ημέρες άρχισε να πέφτει ακόμα περισσότερο, διότι προστέθηκαν χάπια πέραν αυτών που του έγραφε ο γιατρός», είχε σχολιάσει.

Μετά το δυστύχημα, η άτυχη μάνα έλεγε πως ο άλλος γιος της, ο αδερφός του Παναγιώτη, ήταν αυτιστικός. «Προτιμώ να σκοτωθώ και να τον σκοτώσω, παρά να ζω σε αυτή την κοινωνία και να το ξαναπάρουν, να το δω έτσι το παιδί μου».

Το δράμα της οικογένειας

Αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, πολλοί μιλούν για αυτοκτονία. «Είναι δυστυχώς η τραγική αυλαία ενός δράματος. Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Τάκη Μαυρίκου που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ήταν ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια, η οικογένεια όλη κατέρρευσε».

«Δεν γνωρίζω τι θα πει το πόρισμα της Αστυνομίας, δίνω όμως πολλές πιθανότητες στην αυτοχειρία». Αυτό πρόταξε ο Αλέξης Κούγιας στο newsit. Ύστερα από τον θάνατο του δημοσιογράφου, τα πάντα άλλαξαν για όλους. Η σύζυγός του- λόγω της παντελούς έλλειψης χρημάτων και λόγω του ότι οι τράπεζες πήραν το σπίτι τους στη Βάρκιζα- έφυγε για τον Βόλο, όπου ζει με τη βοήθεια συγγενών.

Από την άλλη, η μητέρα και ο ανίατα πάσχων αδερφός, ο οποίος είχε βαριά ψυχασθένεια- σχιζοφρένεια εκ γενετής- ζούσαν, σε τραγικές συνθήκες στη Δραπετσώνα. Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σημείωσε ότι «αναγκάστηκαν να πάνε σε μία τρώγλη στη Δραπετσώνα όπου δεν είχαν ούτε νερό».

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Ήταν δημοσιογράφος και εκδότης πληθώρας έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, με εκδοτικό όμιλο που εδρεύει στην Ακτή Μιαούλη. Μερικά από τα Μέσα ιδιοκτησίας του είναι τα εξής: «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ», «Αθλητική Ημέρα», «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ», «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», «24 ΩΡΕΣ».

Αν και ξεκίνησε από απλός ρεπόρτερ του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, είχε πολύ γρήγορη ανέλιξη ως εκδότης. Ωστόσο, η εκδοτική του δράση, αποτέλεσε σημείο αμφιλεγόμενο. Ήταν αρχές του 2016 όταν ο Παναγιώτης είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη καθώς είχε συλληφθεί και κατηγορούνταν για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί πως πριν ασχοληθεί με το ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφία, ήταν υπάλληλος στη ΔΕΗ. Εκεί, γνωρίστηκε εξάλλου, με τη σύζυγό του, Ευαγγελία, με την οποία απέκτησαν μια κόρη, τη Σοφία.

Μέλος εγκληματικής οργάνωσης;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τζίρος της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνταν ότι ήταν μέλος έφτανε μέχρι και 500.000 ευρώ μηνιαίως. Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία γυναίκας.

Ήταν επιτελικό στέλεχος δημόσιας επιχείρησης και ανέφερε στους αρμόδιους ότι οι δράστες της ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα. Έφθασαν μάλιστα, στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά της οικογένειάς της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δολοφονία βιολόγου: Οι τελευταίες στιγμές της Σούζαν Ίτον πριν πεθάνει και το… λάθος που τον πρόδωσε – Γιατί ο δράστης πήγε στο νεκροταφείο μετά το φρικτό έγκλημα; 

Μπεράτ Αλμπαϊράκ: Ο αγαπημένος γαμπρός του Σουλτάνου και πατέρας 3 παιδιών μπλεγμένος σε «ροζ» σκάνδαλο και σε offshore – Οι… καυτές στιγμές με καλλονή σε γιοτ, η μήνυση και η ευτυχισμένη οικογένεια

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η αγωνία των γονιών εξελίχτηκε σε τραγωδία – Το bullying, οι «σκληροί» Κρητικοί που του έκαναν… καψόνια δημοσίως και τα δάκρυα της μάνας

Αυτοκτονία 14χρονης: Η θλιβερή ιστορία της ανήλικης που έπεσε στις ράγες – Η σεξουαλική κακοποίηση, η καταγγελία της μάνας και η αποκάλυψη από τον πατριό 

Monsanto: Βαρύ πλήγμα για τη θυγατρική της Bayer και το παράνομο… φακέλωμα των εχθρών της – Οι «μαύρες» λίστες με πολιτικούς, η καταγγελία της Le Monde και η αποζημίωση δισεκατομμυρίων δολαρίων

Σχετικά άρθρα