Σας ενδιαφέρει: Πώς θα πάρουν «ανάσα» πολίτες και επιχειρήσεις από τα δάνεια

Με το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τα… κόκκινα δάνεια θα πάρουν «ανάσα» ρευστότητας πολίτες και επιχειρήσεις.

«Κανείς δεν πιστεύει την προηγούμενη κυβέρνηση όταν λέει συνεχώς ότι είχε σχέδιο, αλλά δεν πρόλαβε να το εφαρμόσει… Είχε τεσσερισήμισι χρόνια, αλλά τα άφησε όλα για τους επόμενους». Αυτό αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε απάντηση στον τομεάρχη Οικονομικών και πρώην ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα εν λόγω δάνεια.

«Αντίθετα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατόρθωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων της να προετοιμάσει, να διαπραγματευτεί και να ολοκληρώσει ένα συνεκτικό, αξιόπιστο και εγκεκριμένο από την Κομισιόν σχέδιο που θα συμβάλλει καθοριστικά στην απαλλαγή των τραπεζών από το μείζον πρόβλημα των κόκκινων δανείων».

«Έτσι, θα πάρουν… ανάσα ρευστότητας πολίτες και επιχειρήσεις. Πρόκειται για ρευστότητα που θα στηρίξει υψηλούς, βιώσιμους, ρυθμούς ανάπτυξης προς όφελος όλων των Ελλήνων», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Όλα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Η ΝΔ πανηγυρίζει για την έγκριση του σχεδίου Ηρακλής σε χρόνο ρεκόρ, λιγότερο από 3 μήνες», επισημαίνει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης.

«Για άλλη μια φορά παρουσιάζει ως επιτυχία δική της ένα σχέδιο που είχε ήδη επεξεργαστεί η προηγούμενη κυβέρνηση και το είχε διαβουλευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιστώντας ώριμο για έγκριση. Μένει φυσικά να δούμε πώς διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο που εγκρίθηκε».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σας ενδιαφέρει: Τι είναι το σχέδιο «Ηρακλής» για τα… κόκκινα δάνεια;

Τα ΚΕΠ εκδίδουν ξανά ΑΜΚΑ – Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πόσα θα καταβληθούν και ποιοι μπορούν να τα διεκδικήσουν

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσο θα κοστίσει φέτος το λίτρο

Επίδομα παιδιού A21 από τον ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται η 5η δόση

Σχετικά άρθρα