Τι δείχνει αν την ώρα που κοιμάσαι εσύ, εκείνη μιλάει στο Facebook;

Έχω παντρευτεί από το 2005 και είμαστε μαζί από το 1999. Τα πρώτα χρόνια ήταν τέλεια. Τα τελευταία 5 είναι μαρτύριο. Το Facebook έχει αλλάξει τη ζωή της.

Έχει μπλέξει με κάποιον και μιλάει μετά που θα κοιμηθώ ενώ εγώ έχω μηχάνημα για άπνοια. Τι να κάνω; Έχουμε και 2 παιδιά, το ένα 12 χρονών και το άλλο 8.

Στο ερώτημα απαντά ο Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Νίκου

Αγαπητέ αναγνώστη,

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός η καθημερινή και πολύωρη ενασχόληση των ανθρώπων με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, η όλο και αυξανόμενη χρονικά ενασχόληση δεν μπορεί να μην έχει την όποιου τύπου (θετική ή αρνητική) επίδραση σε αρκετούς τομείς της ζωής μας.

Στην δική σου περίπτωση τώρα και σε σχέση φυσικά με την συμπεριφορά της συζύγου σου, αισθάνομαι ότι το facebook αποτελεί αφορμή και όχι αιτία των μεταξύ σας προβλημάτων. Με άλλα λόγια θεωρώ πως το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η ενασχόληση της συζύγου σου με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά βρίσκεται στους λόγους της πίσω από την συγκεκριμένη ανάγκη.

Ας μιλήσετε ανοιχτά για τη μεταξύ σας σχέση

Όπως αναφέρεις, γνωρίζεστε είκοσι χρόνια και τα τελευταία πέντε δεν είναι και τόσο όμορφα όπως παλαιότερα. Με αφορμή λοιπόν, τα παραπάνω θα πρότεινα αρχικά να της προτείνεις να συζητήσετε σχετικά με τη συμπεριφορά της και εν συνεχεία να μιλήσετε ανοιχτά για την μεταξύ σας σχέση και το πώς έχει διαμορφωθεί σήμερα σε συνάρτηση με το παρελθόν.

Πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε από κοινού να επικοινωνήσετε και να αντιληφθείτε ο ένας τις ανάγκες του άλλου και ποιες είναι πλέον στο παρόν για τον καθένα σας. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτό να γίνει μια τέτοια συζήτηση με ήρεμο τρόπο και αίσθημα αλληλοκατανόησης, τότε πιστεύω πως θα βοηθούσε η συνδρομή ενός συμβούλου γάμου ή ψυχοθεραπευτή ζεύγους.

Νίκου Ιωάννης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής
Ευρυδάμαντος 33, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0456530

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πόση… ανασφάλεια κρύβει μια σχέση μέσω Facebook;

Δείξε μου το προφίλ σου στο Facebook, να σου πω ποιος είσαι

Ποια προφίλ στο Facebook μας έλκουν ερωτικά;

Σχετικά άρθρα