Ζακέτα του Κέρτ Κομπέιν, που δεν είχε πλυθεί ποτέ, πουλήθηκε έναντι 300.000 δολ!

Η εμφάνιση που έκανε ο τραγουδιστής των Nirvana, Κερτ Κομπέιν, στην εκπομπή «MTV Unplugged», έχει μείνει στην ιστορία. Το ίδιο και η ζακέτα που φορούσε σε εκείνη την εμφάνιση, η οποία βγαίνει -για δεύτερη φορά- σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζακέτα δεν έχει πλυθεί ποτέ και ενώ θα έχει τιμή εκκίνησης στα 50.000 δολάρια (45.000 ευρώ), η τελική τιμή της αναμένεται να φτάσει κοντά στα 300.000 δολάρια (270.000 ευρώ).

Ο Κομπέιν φορούσε την ζακέτα όταν οι Nirvana έκαναν την μαγνητοσκόπιση της εκπομπής, το Νοέμβριο του 1993, στη Νέα Υόρκη. Η επομπή βγήκε στον αέρα ένα χρόνο αργότερα, το Νοέμβριο του 1994, επτά μήνες μετά τον θάνατό του.

Είναι γυναικεία η ζακέτα!

Η ζακέτα του Κομπέιν, περιγράφεται στην σελίδα του οίκου δημοπρασιών Julien’s Auctions, ως εξής: «ζακέτα από ακρυλικό, μοχέρ και λίκρα, με πέντε κουμπιά, εκ των οποίων το ένα λείπει, με δύο εσωτερικές τσέπες, τρύπα από κάψιμο τσιγάρου, με το χρώμα της να έχει ξεθωριάσει τόσο στην αριστερή τσέπη όσο και στην δεξιά». Προφανώς δεν θα την αγόραζε κανείς εάν δεν ήταν του Κομπέιν και βέβαια κάθε φθορά δίνει πρόσθετη αξία στο ρούχο του ανθρώπου που εισήγαγε στη ζωή μας τον όρο grunge.

Η ζακέτα που είναι μεσαίου μεγέθους και ανήκε στην Τζάκι Φάρι, νταντά της κόρης του Κερτ Κομπέιν και της Κόρτνεϊ Λαβ, Φράνσις Μπιν.

Το Νοέμβριο του 2015, η ζακέτα είχε πωληθεί πάλι από τον οίκο δημοπρασιών, Julien’s Auction, έναντι του ποσού των 135.000 δολαρίων (122.000 ευρώ).

Δείτε τη στο βίντεο:

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αυτά είναι τα πιο ακριβά παπούτσια στον κόσμο, με τακούνια από χρυσό και διαμάντια! (ΦΩΤΟ)

Εμπνεύσου από τις λαμπερές εμφανίσεις της Νάταλι Πόρτμαν

 

Σχετικά άρθρα