Στις φλόγες η Χιλή – Πολλοί νεκροί, βίαια επεισόδια και συνεχείς επιθέσεις

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή (20/10) όταν πυρπολήθηκε εργοστάσιο παραγωγής ενδυμάτων που υφίστατο λεηλασία σε βόρεια συνοικία του Σαντιάγο.

Πρόκειται για εξέλιξη που αύξησε σε τουλάχιστον επτά τον αριθμό των νεκρών μετά το ξέσπασμα των ταραχών οι οποίες συγκλονίζουν τη Χιλή. «Πέντε πτώματα βρέθηκαν στο εσωτερικό του εργοστασίου» μετά την πυρκαγιά, ενημέρωσε τα ΜΜΕ ο διοικητής του πυροσβεστικού σώματος του Σαντιάγο, ο Ντιέγκο Βελάσκες.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι ήδη έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν πυρπολήθηκε σούπερ μάρκετ εν μέσω λεηλασίας σε νότια συνοικία της πρωτεύουσας. Η Χιλή βρίσκεται «σε πόλεμο», όπως δήλωσε ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα, η χώρα του οποίου συνταράσσεται τις τελευταίες τρεις ημέρες από ταραχές και λεηλασίες.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο»

Πρόκειται για τη χειρότερη έκρηξη των κοινωνικών εντάσεων στο λατινοαμερικάνικο κράτος εδώ και δεκαετίες. Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σαντιάγο, από τις 19:00 της Κυριακής ως τις 06:00 της Δευτέρας (τοπική ώρα· 01:00 – 12:00 σήμερα ώρες Ελλάδας).

Παράλληλα, εξακολουθεί να τελεί σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαντιάγο. Τα μέτρα εξαίρεσης επεκτάθηκαν σε πολλές μεγάλες πόλεις στο νότιο και στο βόρειο τμήμα της Χιλής.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός εχθρού ισχυρού, αδυσώπητου, που δεν σέβεται τίποτε και κανέναν κι είναι έτοιμος να κάνει χρήση βίας και να εγκληματήσει χωρίς κανένα όριο», τόνισε ο Πινιέρα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του από το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων στο Σαντιάγο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Απίστευτο σκηνικό στα Χανιά: Δασκάλα δέχτηκε επίθεση από πατέρα μαθητή της!

Άγρια επίθεση στο Παρίσι: Σκότωσε με κουζινομάχαιρο 4 αστυνομικούς

Σχετικά άρθρα