Joker: «Ντου» αστυνομικών σε δύο ελληνικούς κινηματογράφους!

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο (19/10 – 20/10) σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας για την πολυσυζητημένη ταινία «Joker».

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, και οι δύο έγιναν προκειμένου να καταγραφούν οι ανήλικοι θεατές που κατάφεραν να περάσουν από τα ταμεία του κινηματογράφου. Πρόκειται για ταινία που εγείρει πολλών σχολίων και στην Ελλάδα, είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών.

Ποιος τους ειδοποίησε;

Όπως αναφέρει το news247, για το ένα συμβάν, αστυνομικοί μπήκαν στον κινηματογράφο και πραγματοποίησαν έλεγχο, ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη του υπευθύνου του κινηματογράφου, για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε κινηματογράφο επί της λεωφόρου Πατησίων. Αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στο σημείο, έπειτα από αίτημα υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού για συνδρομή στην καταγραφή ανηλίκων μέσα στην αίθουσα όπου προβαλλόταν η εν λόγω ταινία.

Ο αυτόπτης μάρτυρας

«Είχα βγάλει εισιτήριο για την επόμενη ακριβώς προβολή. Είδα δέκα αστυνομικούς με στολές, πλήρως εξοπλισμένοι, να βγαίνουν από την αίθουσα, μαζί με γονείς και παιδιά. Ένας από αυτούς κρατούσε ένα χαρτί που προφανώς έγραφε τον νόμο».

Σχολιάζοντας τα γεγονότα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξήγησε ότι η ενέργεια των δύο υπαλλήλων του ΥΠΠΟ ήταν «ανοίκεια». «Δεν ρώτησαν ούτε ενημέρωσαν την ιεραρχία του υπουργείου. Είναι υπάλληλοι που κινήθηκαν αυτοβούλως και προφανώς χωρίς να έχουν πάρει καμία εντολή», πρόταξε.

Διαφορετική εκδοχή, πάντως, υιοθέτησε στην κατάθεσή της, η υπάλληλος που κίνησε τη διαδικασία και ανήκει στην επιτροπή γνωμοδοτικών επιτροπών για την καταλληλότητα των κινηματογραφικών έργων. Φαίνεται ότι, με όσα κατέθεσε, σύμφωνα με το ethnos, όλα έγιναν σε συνεννόηση με την προϊσταμένη της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Joker» έχει κατηγοριοποιηθεί επισήμως ως κατάλληλη για θεατές άνω των 15 ετών στις περισσότερες χώρες. Εξαίρεση αποτελούν μερικές χώρες- ανάμεσά τους και η Ελλάδα- με σήμανση ως κατάλληλη για θεατές άνω των 18 ετών.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ: Μια ταινία αριστουργηματική!

Τα… γαλλικά του Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατά του Ντόναλντ Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος τενίστας που προπονούνταν κάτω από τις βόμβες- Πώς τον ανακάλυψαν τυχαία 6 χρονών, οι θυσίες και η γυναίκα της ζωής του

Σχετικά άρθρα