Γάμος και παράλληλη σχέση: Να δεχτώ τη συγγνώμη του;

Ανακάλυψα μια κρυφή συνομιλία του άντρα μου στο Viber και εκεί έμαθα ότι είχε παράλληλη σχέση. Ταξιδεύει πολύ συχνά λόγω δουλειάς και εκεί τη γνώρισε.

Εγώ το ένιωθα όλο αυτόν τον καιρό γιατί ένιωθα ότι ήταν αλλού αλλά δεν το παραδεχόταν. Μου είπε ότι το τελείωσε από τον περασμένο Δεκέμβρη αλλά συνεχίζει επικοινωνία επειδή τον απειλεί. Δεν ξέρω κατά πόσο το πιστεύω. Μου είπε ότι η γνωριμία έγινε τον περασμένο Μάιο.

Πώς μπορώ να εμπιστευτώ ξανά;

Αλλά από τα ιστορικά του στου Διαδίκτυο, ανακάλυψα ότι είναι πολύ πιο πριν. Μοιάζει πραγματικά μετανιωμένος και σαν να χάνει τον κόσμο του. Με παρακαλάει και μου ζητά να το προσπαθήσουμε, ότι θα είναι ο καλύτερος σύζυγος που υπάρχει από εδώ και πέρα και ό,τι του ζητήσω όσο παράλογο και να είναι, θα το κάνει.

Ξέρω ότι με αγαπάει αλλά πώς μπορώ να εμπιστευτώ ξανά; Πώς ξέρω ότι δεν θα το ξανακάνει μετά από χρόνια; Είχε διπλή ζωή για χρόνια! Ξεπερνιέται αυτό;

apistia

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Σοφία Κουφοπούλου

Είναι βοηθητικό να σκεφτείτε όλη την πορεία της σχέσης σας, τι είναι αυτό που σας ενώνει ως ζευγάρι και τι μπορεί να οδήγησε στο να μπει ένα άλλο πρόσωπο ανάμεσά σας.

Είναι στο δικό σας χέρι- και των δύο- αν θέλετε να δημιουργήσετε από την αρχή τη σχέση σας ή όχι. Θα χρειαστεί σίγουρα προσπάθεια και ψυχική δουλειά ώστε να αναπτύξετε μεταξύ σας μια ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης.

Επομένως μόνο εσείς μέσα σας ξέρετε αν θέλετε να προσπαθήσετε ή όχι.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια
6947834889
www.drasipsyhis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δείξε μου το προφίλ σου στο Facebook, να σου πω ποιος είσαι

Γνωριμία μέσω Facebook: Είναι καταδικασμένη να αποτύχει;

Ποια προφίλ στο Facebook μας έλκουν ερωτικά;

Σχετικά άρθρα