Είναι 1 έτους και δεν τρώει τίποτα, παρά μόνο ψωμί! Τι να κάνω;

Ο γιος μου έχει γίνει ενός  έτους και ενώ μέχρι τώρα ήταν εύκολος στο φαγητό, ξαφνικά σταμάτησε να τρώει… Για την ακρίβεια δεν τρώει ούτε τη φρουτόκρεμά του ούτε το μεσημεριανό του φαγητό!

Είναι σαν να μη θέλει να δει στα μάτια του -ή για την ακρίβεια- στα χείλη του, το κουτάλι! Θέλει άραγε να το πιάσει να φάει μόνος του; Θέλει να παίξει; Δεν ξέρω και δεν καταλαβαίνω…

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν τρώει τίποτα και έχω απελπιστεί! Προσπαθώ να του δώσω ό,τι δεν αρνείται να φάει και καταλήγω στο ψωμί και το παξιμάδι, τα οποία του προσφέρω ως σνακ.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα παιδιά παίρνουν φάσεις στην διατροφή τους και η ηλικία του μικρού σας (γράφετε είναι ενός έτους) είναι η ηλικία του «όχι» και του πειραματισμού. Η διατροφή των παιδιών παρουσιάζει διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα και από περίοδο σε περίοδο.

Ποιοτικό φαγητό και όχι σνακ!

Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσφέρετε ποιοτικό φαγητό, να αφήνετε το παιδί να πειραματιστεί με την τροφή, χωρίς όμως πίεση ή να υποκύπτει στην παγίδα να δώσετε σνακ επειδή θεωρητικά το παιδί δεν έφαγε. Να θυμάστε ότι είναι αδύνατο ένα υγιές παιδί να πεινάει και να μην τρώει όταν στο περιβάλλον του προσφέρετε φαγητό.

Κρίσιμη περίοδος για προβλήματα στη διατροφή!

Η περίοδος αυτή είναι πολύ κρίσιμη καθώς αν ο μικρός μάθει ότι μπορώ να χειριστώ τους γονείς μου με το φαγητό ή αν (δεν)φάω αυτό που μου προσφέρεται, υπάρχει κάτι καλύτερο τότε θα αρχίσουν προβλήματα με την διατροφή.

Να καταγράφετε τι τρώει και να συμβουλευτείτε ειδικό αν ανησυχείτε!

Θα σας πρότεινα επίσης να καταγράφετε τι τρώει ώστε και μόνη σας να διαπιστώσετε αν ο μέσος όρος τριών ημερών ή εβδομάδας είναι ικανοποιητικός.

Μην συγκρίνετε τις μερίδες των ενηλίκων με αυτές που πρέπει να τρώει το νήπιο και μην διστάσετε να εμπιστευτείτε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο για να σας βοηθήσει να θέσετε τα θεμέλια της ισορροπημένης διατροφής για όλη την οικογένεια.

 

Απέργη Κυριακή
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
6987121394
fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος
www.kiriakiapergi.gr
www.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δεν τρώει φαγητό παρά μόνο γλυκά! Έχω αγανακτήσει!

Το παιδί μου ξαφνικά σταμάτησε να τρώει το φαγητό του! Έχω απελπιστεί!

Παιδική νεοφοβία: «Ο 2χρονος γιος μου σταμάτησε να τρώει κι έχω απελπιστεί»!

 

 

Σχετικά άρθρα