Δεν έχω μια παρέα να βγαίνω για καφέ! Τι να κάνω;

Είμαι 15 χρόνων και πριν ένα μήνα άρχισα  το Λύκειο. Φοβάμαι πάρα πολύ γιατί δεν έχω μέχρι τώρα μια σίγουρη παρέα… Κάνω παρέα με τον αδερφό μου που είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος και τους φίλους του αλλά δεν θέλω να τρέχω από πίσω τους χωρίς να με θέλουν.
Τι να κάνω; Πώς να τους επηρεάσω στο να μου λένε και εμένα για καφέ ή οτιδήποτε;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

 Θα πρότεινα να κανείς μερικές προσπάθειες να έρθεις πιο κοντά σε άτομα της τάξης σου μιας που θα έχετε περισσότερα κοινά. Να κανείς παρέα και την παρέα του αδερφού σου αλλά γιατί να μην έχεις μια δίκη σου παρέα επίσης; Ακόμη και ένας φίλος αρκεί.

Η κοινωνική αυτοπεποίθηση θα ανέβει αν ξεπεράσεις τους φόβους σου!

Σημασία έχει να ξεπεράσεις τις φοβίες σου στο να γνωρίζεις κόσμο. Η κοινωνική σου αυτοπεποίθηση θα ανεβεί σιγά σιγά, θα γίνεται πιο εύκολο να μιλάς με αλλά παιδιά να δημιουργείς σχέσεις. Άρχισε από κάποιο άτομο που σε ενδιαφέρει να γνωρίσεις με το να ανοίξεις κάποια συζήτηση. Αν δεν ταιριάζετε, μην το βάλεις κάτω. Δεν έγινε κάτι. Δοκίμασε με κάποιο άλλο άτομο.
Όσο για την παρέα του αδερφού σου και τις εξόδους τους, μίλησε με το αδερφό σου που νιώθεις πιο άνετα και γνωρίζει τους φίλους του για το πώς αισθάνεσαι και αν μπορείτε να βγαίνετε όλοι μαζί μερικές φορές.
Μίνα Κάνταρου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων & Εφήβων
ΜΑ in Clinical Counseling Psychology
6986174017
[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δεν έχω φίλους: Γιατί οι άνθρωποι «κλείνονται» στον εαυτό τους;

Πρόβλημα μοναξιάς: Δεν έχω αληθινούς φίλους και όλοι με απορρίπτουν!

Νιώθω τόσο μόνος! Έχω άτομα για να κάνω παρέα αλλά όχι για να μιλήσω!

Σχετικά άρθρα