Ο Αντίνοος Αλμπάνης συγκλονίζει: Η μάχη με τον καρκίνο και η πάλη με τον φόβο

Το βράδυ της Τρίτης (22/10), ο Αντίνοος Αλμπάνης έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη και στην εκπομπή «Μεσάνυχτα», μετά την αποκάλυψη που έκανε ο ίδιος πριν λίγους μήνες πως ήρθε αντιμέτωπος με τον καρκίνο. Ο αγαπημένος ηθοποιός συγκλονίζει περιγράφοντας τη στιγμή που πήρε στα χέρια του τη διάγνωση και συγκινεί όταν θυμήθηκε τη διαδικασία της χημειοθεραπείας.

Διαγνώστηκα με λέμφωμα

«Πέρυσι είχα έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Είχε τελειώσει η πρώτη σεζόν και είχε ξεκινήσει η δεύτερη. Είχα αρχίσει το Φινιστρίνι. Ένιωθα κάπως άβολα βιολογικά. Αρκετή κούραση και κάποια συμπτώματα που δεν ήταν και πολύ φυσιολογικά. Όσο περνούσε ο καιρός τα συμπτώματα γινόντουσαν όλο και πιο έντονα. Κάποια στιγμή πήγα και έκανα κάποιες εξετάσεις γιατί με ζόριζε αρκετά η καθημερινότητά μου. Αυτές οι εξετάσεις με οδήγησαν σε κάποιες επόμενες. Οι επόμενες σε κάποιες τρίτες εξετάσεις ώσπου καταλήξαμε να μου ανακοινώνουν ότι έχω διαγνωστεί από λέμφωμα. Ήμουν μόνος μου. Το πρώτο πράγμα που είχα στο μυαλό μου ήταν να δω τι θα κάνω. Να δω πού και ποιος είμαι. Έκανα μεγάλη προσπάθεια να μειώσω τον φόβο και την αγωνία που είχα. Προσπάθησα να σκεφτώ λίγο πιο λογικά τα πράγματα», είπε, εμφανώς φορτισμένος.

«Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μη συνηθίσω στον φόβο

«Είχα να διαχειριστώ τους πόνους μου. Πόνους που δεν έχεις φανταστεί ποτέ ότι υπάρχουν. Να θες να ξαπλώσεις και να πονάει το κεφάλι στο μαξιλάρι» αποκάλυψε και συνέχισε: «Τέλος Ιουνίου ολοκλήρωσα τις χημειοθεραπείες. Ο φόβος δεν έχει φύγει ακόμα. Είναι όλα τόσο νωπά. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Φτερνίζομαι ή βήχω και σκέφτομαι άσχημα πράγματα. Το μυαλό μου πηγαίνει στο κακό. Είμαι σε μία διαδικασία να ξεκινήσω να κάνω ψυχοθεραπεία γιατί είναι πολύ μεγάλο όλο αυτό που μου έχει συμβεί και πρέπει με κάποιον τρόπο να το διαχειριστώ. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μη συνηθίσω στον φόβο».

https://www.youtube.com/watch?v=BqPK0TQdj_Q

Μην ψάχνετε στο Ίντερνετ – Το κεφάλι μου έγινε… πουρές

«Κάποιος που έχει την ίδια ασθένεια θα πρέπει να ακούει αρκετά τον γιατρό του. Να ξέρει πολύ καλά τι του συμβαίνει. Τι συμβαίνει στο σώμα του. Να εμπιστεύεται όλους αυτούς που έχουν να του πουν κάτι πραγματικά χρήσιμο και ουσιαστικό. Δεν σου κρύβω πως τις πρώτες μέρες έπεσα με τα μούτρα στο ίντερνετ. Άρχισα να ψάχνω με λύσσα και να διαβάζω μέχρι που το κεφάλι μου έγινε πουρές. Αυτή η ασύδοτη έρευνα και μάλιστα η διαδικτυακή, που δεν έχει κάποια βάση επιστημονική απαραίτητα, με έκανε να πελαγώνω και να φοβάμαι περισσότερο.

Μόλις σταμάτησα, ηρέμησα! Πήρα μία απόσταση από την κατάσταση. Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι η ψυχολογία», τόνισε ο ηθοποιός και συμπλήρωσε: «Πήρα μία απόφαση και είπα η ζωή μου δεν θα σταματήσει. Θα συνεχίσω να κάνω αυτά που έκανα. Δεν ήθελα να κόψω το νήμα που με συνδέει με την υγιή φάση της ζωής μου για να μην τρελαθώ. Δεν ήθελα να νιώσω ανήμπορος».

Δεν είπα τίποτα στους γονείς μου για να μην τους στεναχωρήσω

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Αντίνοος Αλμπάνης αποκάλυψε πως οι γονείς του το έμαθαν αρκετά αργότερα καθώς δεν ήθελε να τους στεναχωρήσει. «Το πέρασα όλο αυτό μόνος μου. Ο μόνος άνθρωπος που ήξερε τι περνούσα ήταν ο σκηνοθέτης μου, ο Πέτρος Φιλιππίδης. Είναι πολύ άγριο για τους γονείς. Ήθελα να πατήσω στα πόδια μου και να το αντιμετωπίσω. Δεν ήθελα να με βλέπουν σε αυτή την κατάσταση. Είχα περισσότερο ανάγκη τη μοναξιά, παρά να νιώθω ότι στεναχωρώ τους δικούς μου ανθρώπους. Όταν το έμαθαν ήταν αρκετά συγκινητικό» είπε με δάκρυα στα μάτια.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=_YzXh11W1cM

Ένιωσα συμπόνια για την κοπέλα που ευχήθηκε να πεθάνω

Στις αρχές Αυγούστου, ο Αντίνοος Αλμπάνης δέχθηκε μία υβριστική επίθεση από μία άγνωστη γυναίκα μέσω μηνύματος στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. «Πόσο Μαλ@κ@ς είσαι;», του έγραψε αρχικά και όταν ο ηθοποιός τη ρώτησε γιατί τον βρίζει, εκείνη απάντησε: «Σε έχω ξαναβρίσει απλά είναι η πρώτη φορά που το βλέπεις. Θεωρώ ότι γενικά είστε ένα τίποτα σε σχέση με άλλες προσωπικότητες και δεν βρίσω κανέναν απολύτως λόγο στο να υπάρχετε. Αυτά. Και για να είμαι ακριβοδίκαιη έχω πληρώσει και σε έχω δει στο θέατρο και ταλέντο δεν υπάρχει. Οπότε έχω το δικαίωμα να εκφέρω γνώμη». Ο Αντίνοος Αλμπάνης δημοσίευσε τον διάλογο τους και σχολίασε: «Τόσο κακό timing για το αν πρέπει να ζω ή όχι…».

«Καλό είναι να μην έχουμε εύκολη την αποψάρα μας και να μην την σερβίρουμε ασύδοτα σε όποιον βρεθεί μπροστά μας. Πριν κάνουμε οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στον άλλον, ας κρατάμε μία πισινή γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει. Πρέπει να σταματήσουμε να ευχόμαστε καλό ψόφο στους ανθρώπους. Οτιδήποτε μας ενοχλεί, το καταριόμαστε. Δεν βοηθάει σε τίποτα κάτι τέτοιο. Αν δεν σου αρέσει ένας τραγουδιστής, μην τον ακούς, δεν χρειάζεται να του εύχεσαι να πεθάνει επειδή δεν σου αρέσει ο τρόπος που τραγουδάει. Και οι δύο μπορείτε να ζείτε στην ίδια πόλη και να μην συναντηθείτε ποτέ. Όταν είδα το μήνυμα ένιωσα μία συμπόνια. Έχει μέσα της τόση μαυρίλα που θεωρεί ότι φταίω εγώ για ότι δεινό συμβαίνει στη ζωή της. Θα πρέπει να βοηθηθεί από κάπου», τόνισε ο ηθοποιός.

Δεν είναι «χαλασμένη» η ζωή μου για να θέλω να τη φτιάξω – Δεν είναι αυτοσκοπός ο γάμος

Στην ερώτηση της παρουσιάστριας αν σκοπεύει σύντομα να φτιάξει τη ζωή του, ο Αντίνοος απάντησε: «Δεν είναι “χαλασμένη” η ζωή μου για να τη φτιάξω. Με εκνευρίζει αυτή η ερώτηση. Δεν είναι ωραία. Δεν θα γίνει ποτέ αυτοσκοπός η οικογένεια ή ο γάμος. Έτσι κι αλλιώς, εγώ δεν έχω βιολογικά ρολόγια μέσα μου που να χτυπάνε και να με ζορίζουν ώστε να προλάβω να κάνω πράγματα. Απλά, έχω αποφασίσει να είμαι ανοιχτός στη ζωή. Ειδικά τώρα από κάθε άλλη φορά και να περιμένω να έρθουν τα πράγματα αβίαστα».

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Συγκινεί ο Αντίνοος Αλμπάνης – Το μήνυμά του για αυτό το καλοκαίρι

Ο Αντίνοος Αλμπάνης αποκαλύπτει το σοβαρό πρόβλημα υγείας του

Αντίνοος Αλμπάνης: η απίστευτη σεξουαλική πρόταση που δέχτηκε μέσω social media (ΒΙΝΤΕΟ)!

 

Σχετικά άρθρα