Καίγεται η Νότια Καλιφόρνια: «Αν βρίσκεστε εδώ, φύγετε αμέσως»!

Οι αρχές στη Νότια Καλιφόρνια έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν προληπτικά από τα σπίτια τους τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι.

Οι πυρκαγιές έχουν ήδη απανθρακώσει χιλιάδες στρέμματα σε διάφορες περιοχές και συνέχιζαν να μαίνονται χθες Πέμπτη. Σε μια περιοχή με αμπελώνες, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, η φωτιά που βαπτίστηκε «Kincade» από το πυροσβεστικό σώμα, ξέσπασε τη νύχτα της Τετάρτης.

Επεκτάθηκε και απανθράκωσε πάνω από 20.000 στρέμματα, ενισχυμένη από ριπές ανέμων ταχύτητας 120 χιλιομέτρων την ώρα και πλέον. Περίπου 500 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων και αεροσκαφών, κατέβαλαν απεγνωσμένα προσπάθειες να την περιορίσουν, χωρίς να καταφέρουν.

«Αν βρίσκεστε στην Γκάιζερβιλ, φύγετε αμέσως»!

Δόθηκε εντολή σε 2.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τη μικρή πόλη Γκάιζερβιλ και αμπελώνες που βρίσκονται στα όριά της, ανάμεσά τους και έναν που ανήκει στον σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για πολλά οικήματα που καταστράφηκαν από τις φλόγες.

Αλλά δεν υπήρχε κάποιος επίσημος απολογισμός ως το βράδυ της Πέμπτης (24/10). «Αν βρίσκεστε στην Γκάιζερβιλ, φύγετε αμέσως», ανέφερε το πρωί το γραφείο του σερίφη στην Κομητεία Σονόμα. Πολλοί κάτοικοι της πόλης μόλις που πρόφτασαν να μαζέψουν κάποια υπάρχοντά τους πριν καταφθάσουν οι φλόγες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ισχυρός ο σεισμός στην Καλιφόρνια – Τραυματίες και ζημιές

Καλιφόρνια: Η καλά κρυμμένη φρίκη για τα 13 αιχμάλωτα παιδιά από τους γονείς – τυράννους

Σχετικά άρθρα