Μερικές από τις χειρότερες αντισημιτικές επιθέσεις σε δυτικές χώρες που κόστισαν τη ζωή σε ανθρώπους

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν πριν από λίγες ημέρες όταν βαριά οπλισμένος νεαρός, οπαδός «της ακροδεξιάς», σύμφωνα με τις αρχές, άνοιξε πυρ στην πόλη Χάλε της Γερμανίας.

Η επίθεση αυτή προστέθηκε σε σειρά παρόμοιων εναντίον ισραηλιτικών κοινοτήτων σε δυτικά Κράτη. Ακολουθεί ένας κατάλογος με ορισμένες από τις σοβαρότερες.

Απρίλιος 2019

Την τελευταία ημέρα της εβραϊκής γιορτής του Πάσχα, μια γυναίκα πέφτει νεκρή και άλλοι τρεις τραυματίζονται σε επίθεση ενόπλου εναντίον συναγωγής στην πόλη Πάουεϊ της νότιας Καλιφόρνιας. Ο δράστης- νεαρός, λευκός – δικάζεται το τρέχον διάστημα.

Οκτώβριος 2018

Ακροδεξιός εξτρεμιστής πυροβολεί και σκοτώνει 11 ανθρώπους μέσα στη συναγωγή Δένδρο της Ζωής στην πόλη Πίτσμπεργκ της Πενσιλβάνιας. Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση εναντίον της ισραηλιτικής κοινότητας στην ιστορία των ΗΠΑ.

Μάιος 2014

Ένας ισλαμιστής από τη Γαλλία ανοίγει πυρ εναντίον ανθρώπων μέσα στο Εβραϊκό Μουσείο του Βελγίου στις Βρυξέλλες και σκοτώνει τέσσερις εξ αυτών. Η δίκη του άρχισε στη βελγική πρωτεύουσα στις αρχές της χρονιάς.

Απρίλιος 2014

Ένας αντισημίτης ανοίγει πυρ και σκοτώνει τρεις ανθρώπους σε κέντρο της ισραηλιτικής κοινότητας και σε εβραϊκό οίκο ευγηρίας στην Όβερλαντ Παρκ του Κάνσας. Κανένα από τα θύματα πάντως δεν ήταν θρησκευόμενος Εβραίος.

Μάρτιος 2012

Γάλλος με καταγωγή από την Αλγερία δολοφονεί τρία παιδιά και έναν δάσκαλο μπροστά σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη, στη νότια Γαλλία. Μερικές ημέρες νωρίτερα, είχε σκοτώσει τρεις στρατιωτικούς στην κοντινή πόλη Μοντομπάν. Ο δράστης πέφτει νεκρός σε επιχείρηση της αστυνομίας.

Φεβρουάριος 1970

Επτά άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε εμπρησμό σε εβραϊκό οίκο ευγηρίας στο Μόναχο. Ο δράστης ή οι δράστες δεν θα βρεθούν ποτέ. Το 2017, οι γερμανικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές βάζουν εντέλει τον φάκελο της υπόθεσης στο αρχείο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Απίστευτο σκηνικό στα Χανιά: Δασκάλα δέχτηκε επίθεση από πατέρα μαθητή της!

Άγρια επίθεση στο Παρίσι: Σκότωσε με κουζινομάχαιρο 4 αστυνομικούς

Πανικός σε γειτονιές της Αττικής: Το απανθρακωμένο πτώμα και η επίθεση σε κατάστημα

Σχετικά άρθρα