Παιδικός έρωτας: Με χώρισε αλλά με ζηλεύει παράφορα! Τι να κάνω;

Η κατάσταση είναι λίγο περίπλοκη θα προσπαθήσω να σας την αναλύσω απλά για να σας δώσω να καταλάβετε περίπου τι συμβαίνει! Για όλα φταίει ο παιδικός έρωτας! Ήμουν και είμαι ακόμα ερωτευμένη με ένα αγόρι από την παιδική μου ηλικία όπου ουσιαστικά με μεγάλωσε. Μένουμε στην ίδια γειτονιά και με περνάει 8 χρόνια!

Δεν έκανε κίνηση γιατί οι οικογένειές μας γνωρίζονταν

Δεν έκανε καμία κίνηση παλιά παρόλο που με ήθελε φοβόταν γιατί οι οικογένειες μας γνωρίζονται και ήμουνα και πολύ μικρότερη του. Φέτος τον Οκτώβρη λοιπόν αποφάσισε να εκδηλωθεί. Ήμασταν καλά, βγαίναμε, δεν είχαμε ακριβώς σχέση διότι είχαμε πει πως θα το παίρναμε σιγά σιγά διότι μαλώναμε συχνά, τα ξανά βρίσκαμε… Με λίγα λόγια τσακωμοί και επανασυνδέσεις.

Μου την… έπεσε ο κολλητός του και εκείνος νευρίασε

Μετά από λίγο καιρό είχε μιλήσει στον κολλητό του για μένα. Εκείνος μου έστελνε μηνύματα, με φλέρταρε αλλά εγώ στο ύψος μου του είχα “ρίξει” πόρτα κανονικότατα αλλά αυτός συνέχιζε και μου έλεγε να βρεθούμε. Μετά ο πρώην μου άρχισε να με γράφει να μην μου μιλά να του στέλνω πάνω από 2 μηνύματα για να μου απαντήσει ώσπου μια μέρα μας είδε τυχαία μέσα στο αμάξι με ένα φίλο μου.

Ζηλεύει τους πάντες ενώ είναι πρώην μου!

Νευρίασε πάρα πολύ, προσπάθησα να του εξηγήσω ότι είμαστε μόνο φίλοι αλλά δεν με πίστεψε και από εκείνη την μέρα έχουμε κόψει τελείως επαφές δεν μιλάμε εδώ και 3 μήνες. Με βλέπει με άλλο τώρα και ζηλεύει πάρα πολύ, κάνει ακραία πράγματα…

Δεν ξέρω τι να πιστέψω πλέον!

zilia-thumos-antimetopisi

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Πράγματι, όπως το περιγράφεις η κατάσταση είναι αρκετά μπερδεμένη. Νομίζω ότι και ο ίδιος δεν είναι ξεκάθαρος μέσα του, όσον αφορά τα πραγματικά του αισθήματα για εσένα. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

Μη στέκεσαι στο παρελθόν!

Θα σου έλεγα πως είναι προτιμότερο να περιμένεις να κάνει εκείνος κάποια κίνηση να επικοινωνήσει μαζί σου και μόνο τότε να του εξηγήσεις πώς έχουν τα πράγματα. Αλλιώς, συνέχισε τη ζωή σου και μη στέκεσαι στο παρελθόν.

Δύσκολα ευδοκιμούν τέτοιες σχέσεις

Άλλωστε, ο παιδικός έρωτας είναι κάτι περίπλοκο από μόνο του. Η εμπειρία δείχνει πως οι ερωτικές σχέσεις που έχουν ξεκινήσει από παρατεταμένη φιλία ή έχουν μείνει πολύ καιρό σε ένα επίπεδο γνωριμίας και ανέκφραστου έρωτα, δύσκολα ευδοκιμούν.

Ευάγγελος Κουσιάδης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας
[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νιώθω πάρα πολύ μπερδεμένη! Να χωρίσω και να τα φτιάξω με τον άλλο;

Πρώτη αγάπη και… παντοτινή;

Δεν ξέρει τι θέλει γιατί είναι σε μπερδεμένη φάση: Τι να κάνω;

Στην αρχή ήταν όλα καλά αλλά τώρα τσακωνόμαστε συνέχεια για ασήμαντα θέματα… Να χωρίσω;

 

Σχετικά άρθρα