«Υπολοχαγός Νατάσα»: Οι άγνωστες λεπτομέρειες πίσω από την ταινία με την τεράστια εμπορική επιτυχία!

Λόγω της εθνικής επετείου του «Όχι», στην εκπομπή «Ευτυχείτε», η Μίνα Τζανετάτου επιμελήθηκε ένα βίντεο με άγνωστες ιστορίες από τις ελληνικές πολεμικές ταινίες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ταινία «Υπολοχαγός Νατάσσα», ο Νίκος Φώσκολος δεν ήθελε αρχικά να συνεργαστεί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η ιστορία της ταινίας «Υπολοχαγός Νατάσσα» κρύβει πολλές άγνωστες λεπτομέρειες. Η ταινία ξεπέρασε τα 751.000 εισιτήρια στην πρώτη της προβολή αποτελώντας τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία από απαρχής του ελληνικού κινηματογράφου, ένα ρεκόρ που κράτησε μέχρι το 1999.

Αρχικά, ο Νίκος Φώσκολος, ο οποίος σκηνοθέτησε την ταινία δεν ήθελε την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως πρωταγωνίστριά του. Γιατί πίστευε ότι αυτές οι ταινίες είναι λίγο πιο αντρικές. Όταν πλέον συναντήθηκαν μετά από πιέσεις της Finos Film, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Νίκος Φώσκολος αποφάσισαν να γυρίσουν την ταινία «Υπολοχαγός Ναυσικά». Το όνομα, όμως, δεν άρεσε καθόλου στην Αλίκη, όπου τελικά έπεισε τον μεγάλο σεναριογράφο να το αλλάξουν σε «Υπολοχαγός Νατάσσα», αναφέρεται.

Η ταινία «Υπολοχαγός Νατάσσα» του Νίκου Φώσκολου με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ήταν μια υπερπαραγωγή για τα δεδομένα της εποχής (με γυρίσματα και στο εξωτερικό) και διαδραματίζεται κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής με τους δύο πρωταγωνιστές σε ρόλους πατριωτών που λαμβάνουν μέρος στην αντίσταση. Η ταινία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία στον ελληνικό κινηματογράφο με τα περισσότερα εισιτήρια που είχαν κοπεί, έως και το έτος 1999.

Δείτε τον ίδιο τον Φώσκολο και τη Βουγιουκλάκη να μιλάνε για την ταινία – τη μία και μοναδική που έκαναν μαζί. Η Βουγιουκλάκη στο βίντεο διηγείται τη σκηνή της πρώτης ημέρας γυρισμάτων, όπου ο σκηνοθέτης ήθελε να της «πάρει τον αέρα»

Η υπόθεση της ταινίας

Νταχάου 1965. Η Νατάσσα Αρσένη επισκέπτεται το χώρο συγκέντρωσης που την βρήκαν οι Αμερικανοί στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και στη συνέχεια ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής της στην Ελλάδα. Μέσα στο τρένο ο νους της γυρίζει στο παρελθόν. Θυμάται τις παραμονές του ελληνο-ιταλικού πολέμου που γνώρισε τον μεγάλο της έρωτα, τον Ορέστη. Τότε που ανάμεσα στους Γερμανούς αξιωματικούς ήταν και ο συμφοιτητής της στο ωδείο, Μαξ Ρόιτερ, ο οποίος έγινε υπολοχαγός των SS, παρ’ όλο που η μητέρα του ήταν Ελληνίδα. Θυμάται τις περιπέτειες που πέρασε μέχρι να βρεθεί με τον Ορέστη, τον γάμο της που κόντεψε να διακοπεί από τον Μαξ, αλλά και τα βασανιστήρια που υπέστη από τον ίδιο τον Μαξ. Θυμήθηκε, όμως, και το χαμό του Ορέστη, που εκτελέστηκε από Έλληνες αντάρτες που τον πέρασαν για Γερμανό, αλλά και το παιδί που είχε αποκτήσει μαζί του…

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

28η Οκτωβρίου: Η επέτειος του «Όχι», όπως τη βίωσε ένας έφηβος το ’40

Η αδημοσίευτη φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη από την «Αλίκη στο Ναυτικό»

Φιξ: Η βαυαρική οικογένεια που δημιούργησε την πρώτη ελληνική μπύρα – Το «δώρο» του Όθωνα, η διαφήμιση με τη Βουγιουκλάκη και η πριγκίπισσα Αλεξία

Σχετικά άρθρα