Φέτος δίνω Πανελλήνιες και η μάνα μου δεν με αφήνει να ανασάνω!

Φέτος δίνω Πανελλήνιες και έχω κουραστεί με την κατάσταση στο σπίτι και τη μάνα μου που είναι όλο απαιτήσεις! Όλην την ώρα μου κάνει παρατηρήσεις ότι δεν έπλυνα τα πιάτα, δεν καθάρισα… Ενώ κάνω δουλειές όσο προλαβαίνω αν και έχω πολύ διάβασμα. Δεν καταλαβαίνω! Ξέρει πόσο δύσκολη περίοδο διανύω… Γιατί είναι τόσο εγωίστρια και δεν βλέπει ότι έχω γίνει χίλια κομμάτια;

diabasma agxos

Έχω και προσωπική ζωή και εκείνη μου φέρεται λες και υπάρχω μόνο για να κάνω δουλειές και να διαβάζω. Ήθελα να πηγαίνω χορό μια ώρα την εβδομάδα αλλά λέει ότι δεν έχουμε λεφτά. Δεν ξέρω πώς θα την παλέψω στο σπίτι χωρίς να κάνω κάτι που μου αρέσει και να με κάνει να ξεχνάω τα προβλήματά μου.

Κουράστηκα τόσο πολύ με με τη μάνα μου που ρίχνει όλες τις ευθύνες σε μένα λέγοντας ότι εκείνη φέρνει τα λεφτά!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Οι Πανελλήνιες είναι αλήθεια ότι δημιουργούν άγχος και χαλάνε λίγο οι ισορροπίες όχι μόνο στο άτομο που δίνει αλλά και σε όλη την οικογένεια. Έχουν έγνοια και οι γονείς για το παιδί τους και μια ένταση μπορεί να βγαίνει.

Για να κατανοηθεί μια σημαντική συζήτηση πρέπει να γίνεται με ηρεμία. Μίλησε ανοιχτά στην μητέρα σου για ότι σε ενοχλεί χωρίς όμως να πηγαίνει η κουβέντα σε καβγά.

Δεν λύνονται με καβγάδες τα ζητήματα

Ξεκάθαρα και ψύχραιμα εξήγησε στην μητέρα σου πως νιώθεις, τι σε απασχολεί σε αυτήν την δύσκολη περίοδο και πως θα μπορούσε η συμπεριφορά της να σε βοηθήσει και πότε δεν σε βοηθάει.

Άκουσε και εκείνη τι έχει να σου πει και μαζί δημιουργήστε ένα νέο πρόγραμμα που θα εξυπηρετήσει τις δυο πλευρές καλύτερα.

 

Μίνα Κάνταρου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων & Εφήβων
ΜΑ in Clinical Counseling Psychology
6986174017
[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Άγχος αποτυχίας: Αν δεν πετύχω στις Πανελλήνιες, θα είμαι βάρος στους δικούς μου

Μετά τις Πανελλήνιες τι;

Δίνω Πανελλήνιες σε έναν χρόνο κι είμαι από τώρα πολύ αγχωμένη!

 

Σχετικά άρθρα