Είμαι 1,65 και ζυγίζω 60 κιλά. Είναι το βάρος μου εντός φυσιολογικών ορίων;

Είμαι 16 χρονών, ύψος 1.65 και 60 κιλά. Θέλω να χάσω 5 κιλά. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια διατροφή για να ακολουθήσω. Σας ευχαριστώ πολύ!

Στο ερώτημά σας απάντησε διαιτολόγος από την επιστημονική ομάδα του logodiatrofis.gr

Σύμφωνα με τον δείκτη μάζας σώματος σου, ο οποίος είναι 22,05 kg/m2 , το βάρος σου (60 κιλά για ύψος 1,65) είναι εντός φυσιολογικών ορίων. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να χάσεις βάρος, αλλά να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή και να εντάξεις στο πρόγραμμα σου την άσκηση.

Παρακάτω σου αναφέρω μερικές σημαντικές αρχές ισορροπημένης διατροφής:

Λήψη καλού πρωινού

Η καθημερινή κατανάλωση πρωινού γεύματος προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας. Αρχικά, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, τον διατηρεί ενεργό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και βελτιώνει την μνήμη, την ικανότητα συγκέντρωσης και μειώνει τα επίπεδα άγχους.

Ένα υγιεινό πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει: Γαλακτοκομικά προϊόντα, δημητριακά, κατά προτίμηση ολικής άλεσης και φρούτα.

Συχνότητα γευμάτων

Είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείπουμε γεύματα και να καταναλώνουμε 3 κυρίως και 3 ενδιάμεσα γεύματα σε σταθερές ώρες, ώστε να ελέγχουμε το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού.

Ισορροπημένη διατροφή

Είναι αναγκαίο να εντάξουμε στο διαιτολόγιο μας τροφές από όλες τις διατροφικές ομάδες.
Το κάθε πιάτο μας είναι σημαντικό να περιλαμβάνει πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και λίπος. Φυσικά πρέπει να καταναλώνουμε τις 3 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, που έχουμε ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που μας είναι απαραίτητα.

Γυμναστική

Η άσκηση βοηθάει σημαντικά στη διατήρηση ενός υγιούς και φυσιολογικού βάρους. Προσπάθησε να είσαι σωματικά δραστήριος για μια ώρα την ημέρα, κάνοντας οργανωμένης ή μη οργανωμένης μορφής άσκηση.

Από την επιστημονική ομάδα του logodiatrofis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πόσα κιλά πρέπει να χάσω για να φτάσω το ιδανικό βάρος;

Είμαι 75 κιλά και θέλω να φτάσω τα 60. Τι να κάνω;

Είμαι 13 ετών και 60 κιλά. Πώς θα αδυνατίσω γρήγορα;

Είμαι 11 ετών, 60 κιλά, 1.56 ύψος. Τι πρέπει να κάνω για να χάσω βάρος;

Σχετικά άρθρα