Αυτή είναι η γυναίκα της χρονιάς, σύμφωνα με το Harper’s Bazaar

Το βρετανικό Ηarper’ s Βazaar επιλέγει την Κέιτ Μπλάνσετ ως μία από τις «Γυναίκες της Χρονιάς». Τα βραβεία του περιοδικού απονεμήθηκαν χθες, Τρίτη, το βράδυ, κι ανάμεσα στις υπόλοιπες νικήτριες ήταν και οι Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρουθ Γουίλσον και Λετίσια Ράιτ.

«Ταλαντούχα, θαρραλέα, παθιασμένη, όμορφη, σκεπτόμενη, με υπέροχο λόγο είναι ένα από αυτά τα σπάνια πλάσματα που στέκονται απέναντι στον κόσμο με αυθεντική αισιοδοξία και έχουν μία ηλεκτρισμένη επίδραση στους γύρω τους. Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες σαν κι αυτήν…» Μ’ αυτά τα λόγια οι άνθρωποι του περιοδικού περιέγραψαν την ηθοποιό, εξηγώντας την επιλογή τους.

https://www.instagram.com/p/B4Mt7pEhIiz/?utm_source=ig_web_copy_link

Πρέπει πάντα να ρισκάρεις. Κι ας αποτύχεις!

Η Μπλάνσετ πέρασε τον προηγούμενο χειμώνα στο σανίδι του Εθνικού Θεάτρου ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο του Μάρτιν Κριμπ «When We Have Sufficiently Tortured Each Other». Ένα έργο που εξετάζει τον σαδομαζοχισμό σε τέτοιο βάθος, που αρκετοί θεατές δεν ενοχλήθηκαν απλά. Λιποθύμησαν. «Πάντα βλέπω το θέατρο σαν μία μεγάλη πρόκληση…», λέει η ίδια και συμπληρώνει: «Πρέπει πάντα να ρισκάρεις, κι ας αποτύχεις. Αυτό είναι το μότο μου».

Ο κόντρα ρόλος στο «Mrs. America»

Στο «Mrs. America», τη νέα σειρά οκτώ επεισοδίων του FX, η Μπλάνσετ παίζει έναν κόντρα ρόλο και ερμηνεύει την Φίλις Σλάφλι, τη γυναίκα που πολέμησε την ισότητα και πήγε εναντίον στο κίνημα που αγωνίστηκε να επικυρώσει το ERA, την Τροπολογία για ίσα δικαιώματα.

Γιατί διάλεξε κάτι τόσο αντίθετο στα δικά της πιστεύω και στο δικό της ακτιβισμό; «Ούτε με ενδιαφέρει ούτε με αφορά να παίζω τον εαυτό μου. Η δουλειά μου μού δίνει τη δυνατότητα να μπαίνω στα παπούτσια των άλλων και να βλέπω τα πράγματα από την πλευρά τους. Τις περισσότερες φορές, όσο περισσότερο διαφέρουμε, τόσο πιο συναρπαστική είναι η διαδικασία…», εξηγεί.

Μεγάλωσε σε περιβάλλον γυναικών

Η Μπλάνσετ μεγάλωσε με γυναίκες: ο πατέρας της πέθανε από καρδιά, όταν εκείνη ήταν μόνο 10 χρονών. Εκείνη και την (αρχιτέκτονα σήμερα) αδελφή της, τις μεγάλωσε η εργαζόμενη μητέρα της, με τη βοήθεια της γιαγιάς της. Ίσως για αυτό η ισότητα και ο φεμινισμός ήταν πάντα κεντρικά θέματα για εκείνην. «Με γοήτευε πάντα το φεμινιστικό κίνημα. Πώς οι γυναίκες βγήκαν στους δρόμους. Σε έναν κόσμο που μεγάλωνε κι αναπτυσσόταν, οι δικές τους φωνές δεν είχαν ακουστεί. Τι συνέβη τότε, τι συνέβη μετέπειτα στα 80s και ποιο ήταν το κόστος; Με ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό το νήμα της Ιστορίας. Νομίζω ότι έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτό το δεύτερο κύμα φεμινισμού…», έχει πει.

Η δράση της για τους πρόσφυγες

Η Μπλάνσετ είναι γνωστή και για τη δράση της με τους πρόσφυγες: «Όταν ξεκίνησα την ενεργό δράση μου με τον ΟΗΕ, ανακάλυψα ότι περίπου 61 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν βρεθεί μακριά από τον τόπο τους. Σήμερα είναι πάνω από 70 εκατομμύρια – μέσα σε ελάχιστα χρόνια. Αυτή η τάξη μεγέθους με ξεπερνά. Είναι κάτι που δεν μπορώ να το διανοηθώ. Και δεν μπορώ να μην κάνω τίποτα για αυτό».

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κέιτ Μπλάνσετ: Άλλο φεμινισμός, άλλο επίθεση κατά των αντρών…

Κέιτ Μπλάνσετ: Ξέσπασε σε λυγμούς μιλώντας για τους πρόσφυγες

Κέιτ Μπλάνσετ: Ο θηλυκός χαμαιλέων της υποκριτικής

 

Σχετικά άρθρα