Φλερτ με μικρότερο: Τι κάνεις όταν δεν μπορείς να αποφύγεις το ερωτικό απωθημένο;

Πριν 2 χρόνια με φλέρταρε ένας πολύ όμορφος άντρας, όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και ως άνθρωπος. Αλλά λόγω του ότι είναι κατά 9 χρόνια μικρότερος και δουλεύει πολύ κοντά στη δουλειά μου, δεν ήθελα να δώσω δικαιώματα και δεν έκανα κάτι.

Είμαι καθηγήτρια και φοβάμαι μην με πουν «τεκνατζού». Το καλοκαίρι που μας πέρασε, μού την έπεσε ο κολλητός του και βγήκαμε. Φλερτάραμε μέχρι που φιληθήκαμε, αλλά δεν προχώρησε, γιατί εγώ ντρεπόμουν για σχέση λόγω ηλικίας.

Φοβάμαι μην μου μείνει και εμένα απωθημένο

Να σημειώσω ότι ο πρώτος που με φλέρταρε, το γνώριζε και δεν είχε κάποιο θέμα, αφού δεν είχε υπάρξει κάτι πιο πριν μεταξύ μας παρά μόνο φλερτ. Τώρα με ξαναπλησίασε ο πρώτος, έμαθε ότι είμαι ελεύθερη και θέλει να έρθουμε πιο κοντά γιατί λέει δεν θέλει να του μείνει απωθημένο.

Εγώ από τη μεριά μου σκέφτομαι ότι θέλω να κάνω κάτι μαζί του τώρα που είμαι ελεύθερη και μπορώ (να μην μου μείνει και εμένα απωθημένο), μα από την άλλη νιώθω ότι δεν είναι σωστό από ηθικής απόψεως. Δεν ξέρω, σκέφτομαι ότι μου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία… Και μήπως αν την αφήσω, θα είναι κρίμα; Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει. Τι να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σεφεριάδης

Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να έχετε μια ερωτική εμπειρία; Είναι ανήθικο να κάνετε έρωτα με έναν ενήλικο που θέλετε; Ο κόσμος μπορεί να λέει διάφορα είτε συμβαίνουν είτε όχι. Δεν είναι κριτήριο η γνώμη του. Τα προβλήματα δημιουργούνται αν ζείτε σε μια κλειστή κοινότητα και θα μείνετε εκεί.

Πολλές φορές τέτοιες κοινότητες γίνονται κανιβαλιστικές και το βάρος που καλείτε να σηκώσει κάποιος είναι δυσβάσταχτο. Αλλά τι πιο ωραίο υπάρχει από δύο ανθρώπους που θέλουν να ερωτευτούν. Πόσο ανήθικο είναι από τη στιγμή που κανείς δεν θα πάθει τίποτα από την πράξη σας αντίθετα δυο άνθρωποι θα ικανοποιηθούν;

Η συναινετική σεξουαλική συνεύρεση δεν αποτελεί ηθικό ζήτημα για μια εκπαιδευτικό δεδομένου ότι δεν είναι αυτή η πράξη ούτε αντικοινωνική ούτε επιθετική ούτε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά απέναντι σε μια κοινότητα ή ένα μέλος αυτής.

Δημήτρης Σεφεριάδης
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής
Λ. Αλεξάνδρας 209, T.K. 11523 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 2106462030
κιν: 6973537970
email: [email protected]
www.dimseferiadis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έρωτας και φλερτ: Τον θέλω αλλά πώς θα του δείξω ότι μου αρέσει;

«Παιχνίδι» φλερτ: Τι να του στείλω για να καταλάβει ότι μου αρέσει;

Φλερτ στη δουλειά: Οι 7 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις – Ένα απλό… πείραγμα ή έρωτας;

Σχετικά άρθρα