Adèle Haenel για #MeToo: Η ηθοποιός που σόκαρε τον γαλλικό κινηματογράφο

Η γνωστή ηθοποιός, Adèle Haenel, μιλά για το δικό της #MeToo, καθώς ισχυρίζεται πως παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Γάλλο σκηνοθέτη, Christophe Ruggia.

Όπως αποκάλυψε η ίδια στο site Mediapart, το περιστατικό συνέβη όταν εκείνη ήταν σε πιο νεαρή ηλικία και δεν σκεφτόταν να αποκαλύψει τίποτα από όσα έγιναν, μέχρι που είδα το ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ για την παιδική, σεξουαλική κακοποίηση, «Leaving Neverland».

«Με έκανε να δω ότι είχα αγκιστρωθεί στην εκδοχή του Christophe Ruggia, ότι επρόκειτο για μια ιστορία αγάπης. Με έκανε να καταλάβω τους μηχανισμούς ελέγχου που χρησιμοποίησε».

https://www.instagram.com/p/B2My4ZJCA0e/

Πώς γνωρίστηκαν οι δυο τους

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο καστ για την ταινία «Les Diables». Ήταν 12 ετών εκείνη και εκείνος 36. «Έφτιαξε ένα σύστημα για να με έχει απομονωμένη, να με έχει στον χώρο του κάθε Σαββατοκύριακο. Ήταν ένας άνδρας κοντά στα 40 ο οποίος έμενε μόνος του σε ένα δωμάτιο με ένα κορίτσι, 12 με 15 ετών».

«Προσπαθούσε να ακουμπήσει κάθε κορίτσι. Δεν ήταν ρομαντικό, μα πιεστικό. Με είχε κολλήσει στην πολυθρόνα. Είχα παγώσει όταν συνέβαινε όλο αυτό».

Μάλιστα, στο site στο οποίο έγινε η αποκάλυψη μίλησε με πολλούς μάρτυρες οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους αναφορικά με τη στάση του Ruggia απέναντι στη Haenel.

https://www.instagram.com/p/B1cXCTiiIUI/

Η στάση του Christophe Ruggia

Να σημειωθεί πως η 30χρονη- πλέον- ηθοποιός προσπάθησε να κόψει τις επαφές της με τον σκηνοθέτη όταν ήταν 15 χρονών. Από την άλλη, ο Christophe αρνείται τους ισχυρισμούς της τονίζοντας πως οι δυο τους είχαν μια επαγγελματική σχέση.

«Τη θαύμαζα. Με εντυπωσίαζε η αγάπη της για τον κινηματογράφο και με ενθουσίαζε το ταλέντο που είχα ανακαλύψει σε εκείνη. Έβρισκα προσβλητικό ότι οι άλλοι δεν το έβλεπαν».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Και η Τζούλιαν Μουρ μιλά για το κίνημα #MeToo

Η Μισέλ Φάιφερ μιλάει για το δικό της #MeToo

Σον Πεν: Το #MeToo διχάζει γυναίκες και άντρες

Η πρωτοστάτης του κινήματος #MeToo κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Σχετικά άρθρα