Πώς μπορώ να ξεπεράσω την αίσθηση του «δεν ζω, απλά υπάρχω»;

Νιώθω κενή αλλά το μυαλό μου δεν σταματά να υπερλειτουργεί. Είμαι σε αδιέξοδο, οι μέρες περνούν ανούσια και απλά υπάρχω, δεν ζω. Δεν ξέρω αν θέλω να ζω, να υπάρχω, δεν βλέπω τίποτα στον ορίζοντα μου.

Νιώθω κουρασμένη από τα πάντα ακόμα και από τον ίδιο μου τον εαυτό. Αυτή είναι η συναισθηματική μου κατάσταση και έτσι βρίσκομαι σε καθημερινή βάση. Η καθημερινότητα μου είναι μουντή και τρομερά κουραστική ακόμα και αν δεν κάνω απολύτως τίποτα.

Δεν έχω διάθεση για τίποτα, συνάμα όμως νιώθω απελπισμένη και χαμένη δεν ξέρω που στέκομαι, προς τα που πηγαίνω. Δεν έχω άλλες αντοχές ούτε απλά για να υπάρχω…

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Γεωργία Καλτσίδου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το μήνυμα σας είναι πράγματι η περιγραφή της ψυχικής και συναισθηματικής σας κατάστασης που καταλαβαίνω ότι σας έχει κουράσει, καθώς χαρακτηρίζεται από κάτι μουντό, τρομερά κουραστικό και καθόλου ενδιαφέρον. Η κούραση, η έλλειψη νοήματος, κάτι το βαρετό και χωρίς χαρά χαρακτηρίζει την περιγραφή σας και την καθημερινότητα σας.

Ο ρόλος ενός ειδικού ψυχικής υγείας

Αναρωτιέμαι πόσο μπορώ να βοηθήσω και προτιμώ χωρίς να ερμηνεύσω κάτι λαθεμένα ή να βγάλω συμπεράσματα, να σας προτείνω να απευθυνθείτε  σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας όπου θα έχετε τον χρόνο να αναφέρετε περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σας και να φροντίσετε την ψυχική σας υγεία.

Άλλωστε όπως η σωματική μας υγεία, έτσι και η ψυχική έχει δικαίωμα να μην είναι πάντα στα καλύτερα της και για αυτό υπάρχουν ειδικοί από τους οποίους ζητάμε βοήθεια αν χρειαστεί και για όσο χρειαστεί.

Γεωργία Καλτσίδου
Ψυχολόγος
Ειδίκευση στην Κλινική & Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων
[email protected]
697-3502573

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς θα αγαπήσω τον εαυτό μου όταν δεν πιστεύω σε εμένα;

Δυσκολεύεσαι να αποδώσεις στη δουλειά; 5 τρόποι για να… ανοίξει το μυαλό!

7 μυστικά για να ζεις καλά, παρά τις δυσκολίες

Σχετικά άρθρα