Σωτηρία Λεονάρδου: Ποια ήταν η εμβληματική ρεμπέτισσα – Η σπάνια ασθένεια

Από τη ζωή έφυγε η σπουδαία ερμηνεύτρια και ηθοποιός Σωτηρία Λεονάρδου, αφήνοντας την τελευταία της πνοή μετά από μακρά μάχη με σπάνια ασθένεια.

Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε αναγκάσει να αποσυρθεί. Τα τελευταία χρόνια πάλευε με σπάνια ασθένεια η οποία την είχε καθηλώσει στο κρεβάτι.

H κορυφαία στιγμή στην καριέρα της θεωρείται η συμμετοχή της στην ταινία «Ρεμπέτικο» στην οποία και ερμήνευσε το τραγούδι «Καίγομαι – Καίγομαι», σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Νίκου Γκάτσου.

https://www.youtube.com/watch?v=9qx-LsuLi-o

Λίγα λόγια για Σωτηρία Λεονάρδου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική, θέατρο, χορό και πολεμικές τέχνες. Υπήρξε μαθήτρια του Γιέρζυ Γκροτόφσκι στη Νότιο Ιταλία. Παρακολούθησε σεμινάριο ινδικού θεάτρου Κατάκαλι στην Ινδία και «αφρικάνικη τελετουργική μαγεία στο θέατρο» στη Νότιο Αφρική όπου έζησε 4 χρόνια.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης συμμετείχε στις κασέτες του Νικόλα Άσιμου (Παράνομη κασέτα Νο.000008 και Το φανάρι του Διογένη).

Έγινε γνωστή αρχικά από τη συμμετοχή της στην ταινία «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη, στην οποία πρωταγωνίστησε αλλά και συμμετείχε στη συγγραφή του σεναρίου. Έπαιξε επίσης, στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ακροπόλ» ενώ είναι σεναριογράφος του «An African Tale» και ιδρύτρια της θεατρικής σκηνής Cyber Scene.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πέθανε η πιο μεγάλη σε ηλικία Ελληνίδα ηθοποιός, Τιτίκα Νικηφοράκη

Πέθανε η… ιέρεια του Grecian chic, Σοφία Κοκολοσαλάκη

Στιβ Ιστερμπρούκ: Το «χρυσό» παιδί των McDonald’s που απολύθηκε μετά τις… ροζ αποκαλύψεις – Τα 16 εκατ. δολάρια τον χρόνο, το σκάνδαλο και η ιστορία της πιο πετυχημένης fast food εταιρίας

Σχετικά άρθρα