Όταν ένας άνδρας είναι ερωτευμένος – Αρκεί μόνο αυτό;

Είμαι ένα μήνα με μια κοπέλα, 27 ετών. Αυτή είχε μείνει 3 μήνες ελεύθερη, ύστερα από σχέση 4 ετών. Τα πηγαίναμε παρά πολύ καλά σε πολλούς τομείς (σεξ, διακοπές, διασκέδαση).

Κάποια βραδιά έμενε και σπίτι μου. Είχα γνωρίσει και κάποιες φίλες της, με συμπαθούσαν πολύ και αυτές. Πριν λίγες ημέρες μου ζήτησε να μείνει μόνη της χωρίς να μου ρίξει κάπου ευθύνη. Απλά γιατί δεν της έβγαινε το συναίσθημα.

Τα αισθήματα τα δικά μου ήταν πολύ έντονα και βγήκαν και νωρίς. Τα αποδέχτηκε, τα πίστεψε μα η κατάληξη ήταν η παραπάνω. Είμαι πολύ ερωτευμένος μαζί της. Δεν ξέρω τι να κάνω. Τι λύση μου προτείνετε; Από τότε που μου το είπε δεν την έχω ενοχλήσει καθόλου.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Γεωργία Καλτσίδου

Αγαπητέ αναγνώστη,

Μοιάζει να υπάρχουν ερωτηματικά μέσα σας για την αλλαγή της συμπεριφοράς της και την απόφαση της να μείνει μόνη της.

Αυτή η απόφαση της δεν συνάδει με τα δικά σας συναισθήματα που είναι έντονα και αν καταλαβαίνω σωστά, σας φάνηκε όλο αυτό απότομο και αιφνίδιο όταν μάλιστα είχε δείξει δείγματα οικειότητας μαζί σας(σας γνώρισε τις φίλες της και έμεινε μαζί σας).

Μαζί ή χώρια;

Μέσα από αυτή τη συνθήκη, ήρθατε σε επαφή με το συναίσθημα του έρωτα και έγινε περισσότερο σαφές το πώς αισθάνεστε για εκείνη. Σαφώς αυτό σας ωθεί στο να κάνετε κάτι ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη σας να είστε μαζί της.

Η δική μου προτροπή είναι να εστιάσετε σε αυτό που νιώθετε και αυτό ίσως να σας οδηγήσει στο τι να κάνετε. Το συναίσθημα σας και η αίσθηση που έχετε για εκείνη, όπως εσείς τη γνωρίζετε, μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό και την πυξίδα για το πώς θα κατευθυνθείτε.

Γεωργία Καλτσίδου
Ψυχολόγος
Ειδίκευση στην Κλινική & Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων
[email protected]
697-3502573

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι σου συμβαίνει όταν είσαι ερωτευμένος;

Πώς θα καταλάβεις ότι ένας άνδρας είναι ερωτευμένος μαζί σου;

Πώς να… απορρίψεις ομαλά έναν φίλο σου που είναι ερωτευμένος μαζί σου

Σχετικά άρθρα