Προσπάθησέ το! Οι 2 λύσεις αν η σχέση σου περνά κρίση

Έχω μια σχέση εδώ και δύο χρόνια και περνάω μια κρίση με τον σύντροφό μου. Τον αγαπάω άλλα νομίζω ότι το ερωτικό στοιχείο έχει ελαττωθεί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φέρομαι νευρικά απέναντι του παρόλο που είναι συνεργάσιμος. Βλέπω άλλους ανθρώπους και θέλω να κάνω κάτι ερωτικό μαζί τους αλλά το γεγονός ότι αγαπάω τον σύντροφό έχει σαν αποτέλεσμα να μην κάνω κάτι με κάποιον άλλον.

Όμως, αισθάνομαι ότι κάτι λείπει στη σχέση. Υπάρχει αγάπη αλλά όχι έρωτας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φέρομαι αλλοπρόσαλλα απέναντι του. Πώς μπορώ να το διαχειριστώ;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Με την πάροδο του χρόνου σε μια σχέση το έντονο ερωτικό στοιχείο μπορεί να αρχίσει να ξεθωριάζει. Συνήθως τη θέση του παίρνει η αγάπη που περιγράφετε, η οποία έχει και αυτή να σας δώσει πράγματα – ακόμα και στο σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης. Μπορεί να έχει ελαττωθεί η ένταση του καινούργιου, αλλά έχει έρθει η γλύκα της εξοικείωσης.

Για αρχή θα μπορούσατε να δείτε αν συμβαίνει κάτι άλλο – για παράδειγμα άγχος στη δουλειά του, οικογενειακά θέματα. Συζητήστε τον προβληματισμό σας με ήρεμο τρόπο. Αν δεν συμβαίνει κάτι άλλο, προσπαθήστε –μέσω της κουβέντας – να βρείτε κοινές λύσεις. Δείτε πως μπορεί να σπάσετε τη ρουτίνα που έχει αναμφισβήτητα δημιουργηθεί. Κάντε καινούρια πράγματα, αναζητήστε τη διασκέδαση σε νέες δραστηριότητες.

Εφόσον εκείνος είναι συνεργάσιμος και από ότι καταλαβαίνω ανοιχτός στη συζήτηση, τότε είμαι σίγουρη πως μπορείτε να βρείτε από κοινού μια λύση.

Με εκτίμηση,

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ομοφυλοφιλία: Γιατί κάποιος δεν παραδέχεται ότι του αρέσουν τα αγόρια;

Έχω δεσμό αλλά ανησυχώ μήπως είμαι ερωτευμένη με τον ξάδερφό μου

Σχετικά άρθρα