Οι 3 δραστηριότητες που μπορεί να κάνει μια μαμά με τις κόρες της για να έρθουν πιο κοντά

Έχω 3 παιδάκια: 2 κορίτσια, 9 και 10 ετών και ένα αγόρι 2,5 ετών. Το πρόβλημά μου είναι ότι οι κόρες μου τσακώνονται συνέχεια με αποτέλεσμα ο μικρός να έχει γίνει νευρικός και να χτυπάει και αυτός.

Επίσης αναγκάστηκα και χτύπησα τα κορίτσια για να σταματήσουν και το μετάνιωσα.Πώς μπορώ να διορθώσω αυτή τη συμπεριφορά; Θέλω επίσης να σας πω ότι δεν βρίσκω πλέον τρόπους να ασχοληθώ με τα κορίτσια.

Δεν μου αφήνει χρόνο ο μικρός… Και δεν ξέρω τι θα μπορούσα να παίξω μαζί τους σε αυτήν την ηλικία. Τι θα τους ευχαριστούσε;

oikogeneia paidi provlima

Στο ερώτημά σας απάντησε η Αγγελική Καβαλλιεράτου, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία αλλά και τα συναισθήματα που βιώνετε. Αναρωτιέμαι τι μπορεί να συμβαίνει και να υπάρχουν αυτές οι εντάσεις μεταξύ των δυο κοριτσιών και εάν έρχονται, για παράδειγμα, να σας τραβήξουν με έναν τρόπο την προσοχή και το ενδιαφέρον και να κερδίσουν χρόνο μαζί σας με αυτόν τον τρόπο που ενδεχομένως να τους λείπει.

Θα πρότεινα να ξεκινήσετε να κάνετε κάποια πράγματα μόνο με τα κορίτσια. Για παράδειγμα, να έρθουν μαζί σας όταν πάτε για μια δουλειά ή να τους ζητήσετε να γίνουν οι μικροί σας βοηθοί και να έρθουν μαζί σας να σας βοηθήσουν όταν φτιάχνετε κάτι ή όταν μαγειρεύετε.

Στόχος ο ποιοτικός χρόνος

Έπειτα, θα βοηθούσε να δώσετε λίγο χρόνο ο οποίος να είναι σε αποκλειστικότητα με τα κορίτσια, αλλά και χρόνο όλοι μαζί με κάποια ομαδικά παιχνίδια που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί (κατασκευές, τουβλάκια, ζωγραφική, χειροτεχνίες, επιτραπέζιο, παζλ).

Παρόλα αυτά πιστεύω πως θα βοηθούσε σε ό,τι άλλο σας προβληματίζει να πάρετε τη γνώμη ενός ειδικού σε επίπεδο συμβουλευτικής, για να μπορέσετε να τα δείτε πιο συγκεκριμένα. Για οτιδήποτε επιπλέον θελήσετε θα βρίσκομαι στη διάθεσή σας.

Αγγελική Καβαλλιεράτου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Ψυχολόγος BSc
Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος MSc
Ειδικευόμενη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Μετεκπαίδευση στην Παιδοψυχολογία και Ψυχολογία Εφήβων
www.aggelikikavallieratou.gr | 6983433267

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο γιος μου είναι 7 ετών και θέλει να κοιμάται με τη μαμά του. Είναι φυσιολογικό;

Παιδική σεξουαλικότητα: Πότε ένα πείραγμα είναι αθώο και πότε όχι

Παιδικές φοβίες: Η κόρη μου φοβάται τη βροχή. Πώς θα το ξεπεράσει;

Σχετικά άρθρα