Γιατί «πρέπει» να δεις και εσύ έναν αγώνα στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν όταν πας στη Νέα Υόρκη;

Είδα τους New York Knicks στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν και ήταν μια ωραία εμπειρία!

Ξέρουν να το στήνουν σαν γιορτή. Χορός, μουσική, δώρα και πολλές κάμερες που γυρνούν ανάμεσα μας και τραβούν την κάθε έκφραση, κίνηση και πάνω από όλα τη χαρά μας!!

Το γήπεδο γεμάτο με χιλιάδες κόσμου!!! Γιατί να μην είναι έτσι και στα δικά μας γήπεδα;

Άννα Δρούζα

https://www.youtube.com/watch?v=galm_WhQaMs&feature=youtu.be

Η πιο φημισμένη αρένα στον κόσμο

«Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν». Η πιο φημισμένη αρένα στον κόσμο. Είναι τόσα πολλά… Από πού να αρχίσει κανείς να γράφει; Ο Γκοντζίλα το επέλεξε για να γεννήσει τα αβγά του στην ομώνυμη ταινία. Ο Ρόκι έχει παλέψει στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» σε μια από τις ταινίες του.

Μάλλον έχουν δίκιο να το χαρακτηρίζουν έτσι. Δεν είναι ένα απλό γήπεδο μπάσκετ. Το γνωρίζουμε κυρίως από τους Νιου Γιορκ Νικς, την ομάδα μπάσκετ της Νέας Υόρκης, που στεγάζει στο γήπεδο τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της απόλυτης μεγαλούπολης για κατάκτηση ενός τίτλου ΝΒΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=V0g5jrflsDA&feature=youtu.be

Στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» σχεδόν καθημερινά κάτι συμβαίνει. Γύρω στις 320 εκδηλώσεις συμβαίνουν σε έναν χρόνο στο γήπεδο. Υπολογίστε ότι οι μέρες του χρόνου είναι 365: Αγώνες μπάσκετ για τους Νιου Γιορκ Νικς, αγώνες μπάσκετ για τη γυναικεία καλαθοσφαιρική ομάδα της πόλης, τη Λίμπερτι, συναυλίες, αγώνες χόκεϊ επί πάγου, Αγώνες πάλης, θέατρο, μποξ.

Το πρόβλημα και η λύση

Πώς, λοιπόν, να συνδυάσεις όλες αυτές τις δραστηριότητες σε ένα γήπεδο; Πώς θα προλάβεις να μετατρέψεις το καλαθοσφαιρικό γήπεδο σε ένα γήπεδο χόκεϊ με πάγο; Πώς θα μπορέσεις να μετατρέψεις τον πάγο σε συναυλιακή αρένα και πώς αυτή θα πρέπει μέσα σε λίγες ώρες να αλλάξει μορφή και να γίνει ρινγκ για αγώνες μποξ;

https://www.youtube.com/watch?v=NHqvFbG0xs4&feature=youtu.be

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η μαγεία του «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν». Ακριβώς αυτό που καταλάβατε. Ότι μέσα σε λίγες ώρες αλλάζει πρόσωπο, αλλάζει μορφή και μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις πιο πάνω ανάγκες. Το πρόβλημα αυτό βρήκε τη λύση του στις έξυπνες και πρακτικές ιδέες των ιδιοκτητών του γηπέδου και στην εργατικότητα των υπαλλήλων του, που δεν έχουν χάσει ποτέ και κανένα ραντεβού.

Τι και αν το νερό που γεμίζει το στάδιο χρειάζεται 18 ώρες για να μετατραπεί σε πάγο; Βρίσκουν τρόπο να προλάβουν να φτιάξουν σε 18 ώρες το γήπεδο του χόκεϊ και μέχρι να γίνει αυτό και την ίδια ώρα να παίζουν μπάσκετ! Σε αυτήν ακριβώς τη σύνθεση δραστηριοτήτων βρίσκεται η φήμη και η αξία του ΜΣΓ.

https://www.youtube.com/watch?v=yDhDlPYa1vc&feature=youtu.be

Το «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» δεν είναι ένα απλά ένα γήπεδο μπάσκετ. Δεν είναι ένα γήπεδο χόκεϊ, ούτε ένας απλός συναυλιακός χώρος. Είναι όλα αυτά μαζί και είναι εκπληκτικό.

Μιχάλης Πιτσίνος

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Guggenheim: Το Μουσείο της Νέας Υόρκης όπου «χάνεσαι» στον κόσμο της τέχνης

Γιατί αξίζει να επισκεφτείς και εσύ το νέο Μουσείο Γουλανδρή!

«Παράσιτα»: Γιατί πρέπει να δεις την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα

«Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ: Μια ταινία αριστουργηματική!

Σχετικά άρθρα