Αρχική / Ψυχολογία / Teens / Σύνδρομο Άσπεργκερ: Ο πιο αποδοτικός τρόπος διαχείρισης για όλη την οικογένεια

Σύνδρομο Άσπεργκερ: Ο πιο αποδοτικός τρόπος διαχείρισης για όλη την οικογένεια

Η ψυχολόγος μου λέει ότι έχω Άσπεργκερ και την πιστεύω, το παρατήρησα και εγώ αλλά ο μπαμπάς μου δεν το πιστεύει μόνο και μόνο επειδή βλέπει τον εξωτερικό εαυτό μου και δεν ξέρει πώς είναι τα παιδιά τώρα.

Δεν τους μοιάζω καθόλου εσωτερικά, με τον χρόνο έχω φτιάξει έναν δεύτερο εαυτό που καλύπτει τον πρώτο. Αυτός ο εαυτός είναι μέρος μου πια. Όσο και να θέλω δεν μπορώ να τον ξεφορτωθώ και δεν θέλω γιατί αν το κάνω, θα χάσω τους φίλους μου.

Όμως, μού προκαλεί ενίοτε προβλήματα με τον μπαμπά γιατί δεν καταλαβαίνει τι μου συμβαίνει (δηλ. κρίσεις πανικού, ευαισθησία σε ήχους και φώτα). Προσπάθησα να του μιλήσω αλλά δεν ακούει. Του είπα τα πάντα μα τίποτα. Πώς θα τον κάνω να με πιστέψει;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Δέσποινα Δοντά, Ειδική Παιδαγωγός

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το κομμάτι της αναγνώρισης και αποδοχής της διαφορετικότητάς σου από τον πατέρα σου, είναι κάτι που σίγουρα έχετε ξανασυζητήσει. Και προφανώς το έχεις θέσει και στις συνεδρίες σου με την ψυχολόγο σου. Για τον λόγο αυτό, επειδή έχεις ήδη μια θεραπευτική σχέση με ένα πρόσωπο το οποίο και εμπιστεύεσαι, χρειάζεται να το προσεγγίσετε μαζί.

Δεν είναι εύκολο και για τη δική του μεριά και ενδεχομένως να έχει ανάγκη από υποστήριξη προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τη νέα πραγματικότητα. Ακόμη, θα ήταν βοηθητικό, εάν από κοινού οι δυο σου γονείς έκαναν συμβουλευτική διότι αυτό το ζήτημα αφορά στις ισορροπίες της οικογένειας σας, και όχι κάθε μέλος ξεχωριστά.

Δέσποινα Δοντά
Ειδική παιδαγωγός – MA Special Educational Needs
6936505684

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το παιδί μου έχει Άσπεργκερ. Πώς να το βοηθήσω στο σχολείο;

Σύνδρομο Άσπεργκερ: Διάγνωση, χαρακτηριστικά και αντιμετώπιση

Εφηβεία: H ζωή με το σύνδρομο Άσπεργκερ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X