Σωματική και ψυχολογική κακοποίηση: «Μήπως φταίω και εγώ;»

Έχω σχέση 5 χρόνια και με έχει κακοποιήσει αρκετές φορές σωματικά και ψυχολογικά. Τον αγαπώ και δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορεί να αλλάξει;

Μήπως φταίω και εγώ; Όλοι λένε ότι είναι το καλύτερο παιδί και εγώ όντως δεν έχω υπάρξει και το πιο ήσυχο άτομο. Είμαι σε αδιέξοδο.

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας Νικόλαος Βαμβακάρης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Πάρα πολλές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τέτοιου είδους βίαιες συμπεριφορές οι οποίες φυσικά και δεν είναι κάτι το αποδεκτό για κανέναν άνθρωπο, όποια συμπεριφορά και να έχει η άλλη πλευρά.

Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία σε μια σχέση με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με το να υπάρχει πάντα ένας θύτης και ένα θύμα.

Οπότε θα ήταν πολύ χρήσιμο να βρείτε υποστήριξη από το οικογενειακό σας περιβάλλον αλλά και να κάνετε προσωπική δουλειά με τον εαυτό σας με τη βοήθεια ίσως κάποιου ειδικού ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση αυτή και να πάρετε την καλύτερη δυνατή απόφαση για τη ζωή σας.

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γονεϊκή κακοποίηση: Όταν η κόρη χτυπάει τη μάνα

5 συμβουλές για να «χτίσεις» το πνεύμα σου αν έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση

Λεκτική κακοποίηση στην οικογένεια: Πόσο σκληρή είναι για ένα παιδί;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X