Ιδού η απορία: Διατροφή μόνος σου ή με κάποιον ειδικό;

Είμαι 18 χρόνων και 82 κιλά με ύψος 1,63. Δυστυχώς έχω πάρει αρκετά κιλά και δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου στο φαγητό. Αρχίζω διατροφή και πάντα καταλήγω την επόμενη μέρα να το χαλάω.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Αγαπητή φίλη,

Το «αρχίζω διατροφή» και το χαλάω σημαίνει ότι μάλλον η «διατροφή» που χρησιμοποιείς δεν ταιριάζει σε εσένα και τις ανάγκες σου, με αποτέλεσμα να μην σε καλύπτει θρεπτικά και ψυχολογικά και σύντομα να την εγκατέλειπες. Αυτό μπορεί να συνεισφέρει στην αύξηση του βάρους σου και σίγουρα μειώνει την αυτοπεποίθηση σου και την πίστη στον εαυτό σου.

Μην σε κατηγορείς γιατί σε καμία περίπτωση δεν φταις εσύ. Η «διατροφή» είναι προσωπική υπόθεση. Ένα πλάνο διατροφής που δεν σου ταιριάζει μπορεί να περιέχει πάνω από 10 «κανόνες» ή οδηγίες διατροφής κάθε μέρα, ενώ μπορεί να ξεκινήσεις να βλέπεις αλλαγές στο σώμα σου προσπαθώντας να υιοθετήσεις 2 – 3 απλούς και εφικτούς για εσένα διατροφικούς στόχους.

Ο ρόλος του ειδικού

Εμπιστέψου λοιπόν, την επιτυχία της προσπάθειας σου στη συνεργασία με έναν πτυχιούχο διαιτολόγο – διατροφολόγο. Μετά από λεπτομερή αξιολόγηση, ο ειδικός θα σε βοηθήσει να θέσεις και να παρέχεις  τον σωστό στόχο για εσένα με τα σωστά βήματα.

Επιπλέον, θα σε υποστηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας και εκπαιδεύοντας σε να τρέφεσαι όσο καλύτερα γίνεται για εσένα και τον τρόπο ζωής σου και να διαχειρίζεσαι δύσκολες καταστάσεις με επιτυχία αναγνωρίζοντας τους «σαμποτέρ».

Απέργη Κυριακή
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
6987121394
fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος
www.kiriakiapergi.gr
www.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πόσα κιλά πρέπει να χάσω για να φτάσω το ιδανικό βάρος;

Αφυδάτωση: Τα 3 σημάδια που σου στέλνει ο οργανισμός σου

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για την ηλικία μου;

Πώς θα μάθω ποιο είναι το ιδανικό βάρος για το ύψος μου;

Σχετικά άρθρα