Πως γυρίστηκε ο πιο διάσημος οργασμός του κινηματογράφου  thumbnail
Η σκηνή που η Σάλι αποδεικνύει στον Χάρι πως μια γυναίκα μπορεί να υποδυθεί ότι έχει οργασμό, δεν έκανε απλώς διάσημη την Μεγκ Ράιαν, αλλά καταγράφηκε ως κορυφαία σκηνή του παγκόσμιου κινηματογράφου και άλλαξε λίγο την κουλτούρα της σεξουαλικότητας. Πώς όμως γυρίστηκε η σκηνή, με ποιες συνθήκες και πόσο ... κουράστηκε η Μεγκ Ράιαν

Πως γυρίστηκε ο πιο διάσημος οργασμός του κινηματογράφου


Η σκηνή που η Σάλι αποδεικνύει στον Χάρι πως μια γυναίκα μπορεί να υποδυθεί ότι έχει οργασμό, δεν έκανε απλώς διάσημη την Μεγκ Ράιαν, αλλά καταγράφηκε ως κορυφαία σκηνή του παγκόσμιου κινηματογράφου και άλλαξε λίγο την κουλτούρα της σεξουαλικότητας. Πώς όμως γυρίστηκε η σκηνή, με ποιες συνθήκες και πόσο … κουράστηκε η Μεγκ Ράιαν.Στο φιλμ του 1989 (ναι τόσο παλιά, το μαρτυρά και το χτένισμα της πρωταγωνίστριας) η σκηνή του ψεύτικου οργασμού λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στο Katz's Delicatessen στο Μανχάταν. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου- καφέ έχουν κρεμάσει μάλιστα μια ταμπέλα πάνω στο συγκεκριμένο τραπέζι γράφοντας « Εδώ ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι… ελπίζουμε να πάρετε ότι και εκείνη!»Ο σκηνοθέτης αποφάσισε να γυρίσει τη συγκεκριμένη σκηνή όταν –κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων- αισθάνθηκε πως το φιλμ επικέντρωνε υπερβολικά πάνω στο Χάρι και αδικούσε τη Σάλι. Η περίφημη σεναριογράφος Νοra Ephron που δεν ζει πια δήλωσε « Θέλαμε κάτι που να κάνει τη Σάλι θέμα συζήτησης. Ε, πως να το κάνουμε, το να υποδύεται μια γυναίκα οργασμό δημοσίως, μπορεί να την κάνει θέμα συζήτησης.»Ο σκηνοθέτης Rob Reiner επέλεξε το συγκεκριμένο εστιατόριο ενώ ο πρωταγωνιστής Βill Cristal σκέφτηκε την θανατηφόρα ατάκα μετά τον οργασμό της Σάλι. Είναι αυτή που λέει μια ηλικιωμένη «Θα πάρω και εγώ ότι πήρε η κυρία». Η ηλικιωμένη δεν ήταν άλλη από τη μητέρα του σκηνοθέτη. Οταν πέθανε μάλιστα, οι New York Times της αφιέρωσαν μια γλαφυρή νεκρολογία, λέγοντας πως ήταν η γυναίκα που είπε την πιο αστεία ατάκα στην ιστορία του κινηματογράφου.Η Μέγκ Ράιαν επί τουλάχιστον τρεις ώρες γυρνούσε ξανά και ξανά τη σκηνή του οργασμού μπροστά στο έκπληκτο συνεργείο. Οπως θυμάται ο σκηνοθέτης, οι γυναίκες είχαν ξεκαρδιστεί στα γέλια, ενώ οι άντρες του συνεργείου ήταν αφύσικα σοβαροί και σιωπηλοί. Επίσης δεν ξεχνάει ποτέ το γεγονός ότι προσπάθησε να δείξει στην Ράιαν πως να παίξει τη σκηνή – ουσιαστικά υποδύθηκε και αυτός οργασμό μπροστά στα μάτια της μητέρας του! 

Πηγή: www.iefimerida.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X