Αυτό πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις φοβίες και άγχος

Είμαι 9 χρόνια με τον άνδρα μου και πριν 4 μήνες παντρευτήκαμε. Επίσης, τον ίδιο μήνα έμαθα πως είμαι έγκυος. Στην αρχή χάρηκα, αλλά μετά άρχισαν οι σκέψεις για το αν είμαι σίγουρη για το μωρό, αν αγαπώ τον άνδρα μου και ότι θέλω να χωρίσω.

Πριν από 9 μήνες πάθαινα συνεχώς κρίσεις πανικού και μου άφησαν φοβίες και άγχος. Δεν μπορώ να σταματήσω να τα σκέφτομαι και με πιάνει σύγχυση για ανούσια κιόλας θέματα. Πώς να φερθώ; Βλέπω τον άνδρα μου να κάνει τα πάντα για να είμαι καλά- μετά από κάποια σοβαρά προβλήματα βέβαια- και το μόνο που αισθάνομαι είναι θλίψη και απάθεια.

Όταν δεν είμαι μαζί του, ακούω κάποια τραγούδια και σκέφτομαι πόσο ωραία ήμαστε. Όταν είμαι στο σπίτι μας, έχω τάσεις φυγής. Θέλω να πάω στο πατρικό μου και να κουκουλωθώ με μια κουβέρτα και να μην σκέφτομαι. Τι να κάνω για να ηρεμήσω;

Στο ερώτημα απαντά ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σεφεριάδης

Τι συνέβη και εμφανίστηκαν οι κρίσεις πανικού πριν εννέα μήνες; Είναι συχνό το φαινόμενο της αμφιθυμίας στην εποχή μας. Ο πυρήνας της αφορά τη δυσπιστία σε ότι αφορά στα εφόδια που έχουμε για να δημιουργήσουμε μια νέα οικογένεια.

Τη στιγμή που έφτασε για εσάς ο καιρός να το κάνετε, αυξηθήκαν οι ανησυχίες και οι αμφιβολίες. Πρόκειται για μια καταθλιπτική διαδικασία. Χρειάζονται αρκετές ερωτήσεις και θα σας σύστηνα να δείτε κάποιον ειδικό ώστε να αντιμετωπιστεί υπεύθυνα το πρόβλημά σας και να αποφευχθεί τυχόν επιλόχεια κατάθλιψη.

Δημήτρης Σεφεριάδης
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής
Λ. Αλεξάνδρας 209, T.K. 11523 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 2106462030
κιν: 6973537970
email: [email protected]
www.dimseferiadis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς η απώλεια αγαπημένου προσώπου επηρεάζει τα άτομα με κρίσεις πανικού;

Κρίσεις πανικού: Φταίω εγώ; Γιατί σκέφτομαι μόνο αρνητικά;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Τι αλλάζει στη φαρμακευτική αντιμετώπισή της;

Σχετικά άρθρα