Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στο Βατικανό.

«Ευχαριστώ τον Θεό που με ευλόγησε να έχω την τιμή να σας συναντήσω για δεύτερη φορά.  Θα ήθελα σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη συνάντηση μας αυτή.  Έχοντας αφιερώσει τη ζωή μου στα παιδιά και την προστασία τους, θα είμαι στο πλευρό σας για να βοηθήσω στο θεάρεστο έργο σας με όποιο τρόπο μπορώ», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη απευθυνόμενη στον Πάπα Φραγκίσκο.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η πρώην Πρόεδρος της Λετονίας Vaira Vike Freiberga κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Από την πλευρά του, ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη για το ανθρωπιστικό της έργο, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη στήριξη των προσφύγων.  Επιπλέον, ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την ανέγερση ενός σχολείου για τα παιδιά της γενέτειράς του, στην Αργεντινή.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Πάπα Φραγκίσκο

Με μαύρο, δαντελένιο πέπλο στο κεφάλι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Σημειώνεται πως η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα με αφορμή το «ΧΙΧ High Level Meeting» του Διεθνούς Οργανισμού «Nizami Ganjavi International Center», που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Ρώμη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του παραπάνω Οργανισμού.  Η κυρία Βαρδινογιάννη είναι Ιδρυτικό Μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Nizami Ganjavi International Center.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Βατικάνο

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσέφερε και αναμνηστικό μετάλλιο

«Είμαι ευγνώμων για την αφοσίωση που δείχνετε στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας προκειμένου να προωθήσετε την ειρήνη, μέσα από τον διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Πάπας Φραγκίσκος στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσέφερε σε όλα τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του NGIC αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ ήταν ιδιαίτερα προσιτός και φιλικός και συνομίλησε μαζί τους, δίνοντάς τους δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους.

Ομαδική φωτογραφία των μελών του ΔΣ του Nizami Gakjavi International Center με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Mαριάννα Βαρδινογιάννη – Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το συγκινητικό μήνυμα

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στη λαμπερή τελετή των βραβείων «Ripple of Hope»


Σχετικά άρθρα