Τα 5 οφέλη από 3D επεμβάσεις για καλή υγεία και ποιότητα ζωής

Είναι γνωστό πως η εξέλιξη της τεχνολογίας ανοίγει διαρκώς νέους δρόμους στη σύγχρονη θεραπευτική, προσφέροντας λύσεις που διασφαλίζουν την ορθότητα τόσο των διαγνωστικών τεχνικών, όσο και των επεμβατικών διαδικασιών που χαρίζουν υγεία και ποιότητα ζωής.

Μέχρι τώρα η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα των χειρουργικών πράξεων επαληθευόταν με μετεγχειρητικούς ελέγχους που και ταλαιπωρία συνεπάγονταν για τον ασθενή και φυσικά αυξημένο κόστος για τον ίδιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Τα 5 οφέλη από 3D επεμβάσεις

Πλέον, οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να εξασφαλίσουν «εχέγγυα» πως η όλη διαδικασία τους υπήρξε απόλυτα ακριβής, επιτυχής και ενδεδειγμένη, με ένα προηγμένο ακτινοσκοπικό C-arm ψηφιακής τρισδιάστατης απεικόνισης, το «Ziehm Vision RFD 3D» από την Papapostolou Healthcare Technologies, αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.

Με το νέο αυτό απεικονιστικό σύστημα, που λειτουργεί ταυτόχρονα με τη χειρουργική επέμβαση με ακτίνες X παρέχοντας τρισδιάστατη απεικόνιση (3D) υψηλής ανάλυσης (HD), της εκάστοτε ανατομικής περιοχής,

  • βελτιώνεται η ακρίβεια των κλινικών αποτελεσμάτων,
  • ο χειρουργός ελέγχει κάθε στάδιο της επέμβασης,
  • πραγματοποιείται εφόσον απαιτείται αξονική τομογραφία με χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας,
  • διασφαλίζεται η ορθότητα των χειρισμών του ιατρού και
  • φυσικά απαλλάσσεται ο ασθενής από την ανάγκη να επανέλθει τις επόμενες ημέρες για να υποστεί ένα επαναληπτικό έλεγχο για την εξέλιξη της επέμβασης.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητος ο έλεγχος;

Οι τομείς στους οποίους είναι απαραίτητος ο έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί η ακρίβεια της επέμβασης, είναι πολλοί και αναφέρονται χαρακτηριστικά οι νευροχειρουργικές επεμβάσεις, οι εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, οι αντίστοιχες ορθοπεδικές για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, οι αρθροπλαστικές, η αποκατάσταση καταγμάτων κλπ.

Η τρισδιάστατη ενδοεγχειρητική εικόνα βελτιώνει την απεικόνιση των δύσκολων ανατομικών περιοχών σε πολύπλοκες επεμβάσεις, παρέχει σημαντικά οφέλη στον προεγχειρητικό σχεδιασμό και βελτιώνει τη χειρουργική ακρίβεια εξαλείφοντας τις μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Επιπλέον, συντελεί στο να μειωθεί τόσο ο απαιτούμενος χρόνος του χειρουργείου, όσο και ο χρόνος παραμονής του ασθενούς στο νοσοκομείο, αλλά και να επανέλθει αυτός γρηγορότερα στην καθημερινή του δραστηριότητα, χωρίς επάνοδο για επαναληπτικό μετεγχειρητικό έλεγχο, με επιπλέον όφελος τη μικρότερη οικονομική επιβάρυνση τόσο του ίδιου όσο και των ασφαλιστικών φορέων, λόγω της μικρότερης νοσηλείας.

Είναι ήδη στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία!

Το εν λόγω ψηφιακό ακτινοσκοπικό συνεργάζεται άμεσα με τα συστήματα διεγχειρητικής πλοήγησης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πιο ανώδυνες επεμβάσεις  με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, εκμηδενίζοντας τις τεχνικές δυσκολίες και τον διεγχειρητικό κίνδυνο. Είναι τελευταίας γενιάς και έχει ήδη εγκατασταθεί σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, προσφέροντας ακόμα πιο πλήρεις υπηρεσίες στους ασθενείς τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την Αγγειοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και την Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική κλινική του Γ.Ν. «Ο Άγιος Σάββας», ενώ επίσης τελευταίας γενιάς ψηφιακά ακτινοσκοπικά C-arm Ziehm Vision RFD  λειτουργούν ήδη στο Σισμανόγλειο  Νοσοκομείο, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, στο Γ.Ν.Θ Παπαγεωργίου και σύντομα στα Γ.Ν. Βόλου και στο Αττικό Νοσοκομείο.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η πιο αξιόπιστη τεχνική εξέτασης για ροχαλητό και υπνική άπνοια

Οι 3 παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

ΧΑΠ: Η χρόνια κατάσταση από την οποία πάσχουν εκατομμύρια άνθρωποι

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X