Melina Matsoukas : Η «επαναστάτρια» του Χόλιγουντ με την ελληνική καταγωγή

Εδώ και μιάμιση δεκαετία, η Melina Matsoukas αναστρέφει στα βιντεοκλίπ της είδωλα, όπως την Κέιτι Πέρι την οποία μεταμόρφωσε σε χήρα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο «Thinking of You».

Στα πιο δυνατά έργα της πρωταγωνιστούν μαύρες όπως η Ριάνα, η Σολάνζ, η Μπιγιονσέ που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως εξεγερμένο καλλιτέχνη. «Μου αρέσει να προκαλώ την εξουσία και τις νόρμες», έχει δηλώσει στο Rolling Stone.

https://www.instagram.com/p/B5LHlIlF6cg/

Στο εμβληματικό κλιπ για το «Formation», η Matsoukas μεταμορφώνει την Μπιγιονσέ σε μια έξαλλη Αφροδίτη πάνω σε ένα περιπολικό της Αστυνομίας της Νέας Ορλεάνης που βυθίζεται, και αυτό το κλιπ ήταν το ορόσημο για την άνοδο της τραγουδίστριας του «All the Single Ladies» από σταρ της ποπ σε θεά της Αμερικής.

Μια δυναμική γυναίκα

Μάλιστα, με αυτό και οι δυο τους κέρδισαν το Grammy για το Best Music Video. Και για αυτό κατηγορήθηκαν από τη National Sheriff’s Association για «υποκίνηση σε απρεπή συμπεριφορά». Η Matsoukas, τώρα, υπογράφει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, το «Queen & Slim».

https://www.instagram.com/p/B5LH0fblkuS/

Ο ξυλουργός μπαμπάς της, κατά το ήμισυ Έλληνας και κατά το ήμισυ Εβραίος, και η καθηγήτρια μαμά της, κατά το ήμισυ Κουβανή και κατά το ήμισυ Τζαμαϊκανή, γνωρίστηκαν σε μια σοσιαλιστική φοιτητική ομάδα, και μεγάλωσαν τη Melina Matsoukas στο Μπρονξ πριν μετακομίσουν στο Νιου Τζέρσεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ένα τρυφερό love story: Είναι ξανά μαζί το διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ;

Σαρλίζ Θερόν: Η καριέρα της στο Χόλιγουντ, τής έφερε τη διάκριση που ίσως δεν φανταζόταν

Κατερίνα Ντούσκα: Η ταλαντούχα, Ελληνοκαναδή που μένει στο Παγκράτι και τραγουδά για μια «Καλύτερη Αγάπη» στη Eurovision 2019 – Η βελούδινη φωνή που θυμίζει Amy Winehouse και Adele έχει έναν αγιάτρευτο… έρωτα

Σχετικά άρθρα