Υπάρχει μια και αποτελεσματική λύση για τους κιρσούς;

Μια νέα, μέθοδος συγκόλλησης των τοιχωμάτων των φλεβών για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των κιρσών με ειδική κυανοακρυλική κόλλα, έρχεται να προστεθεί στις ενδοαγγειακές θεραπείες της σύγχρονης φλεβολογίας, χωρίς χειρουργικές τομές, ράμματα και με τοπική αναισθησία μόνο στο σημείο παρακέντησης.

Γράφει ο Αγγειοχειρουργός Αλέξανδρος Ματθαίου

«Η μέθοδος VenaSeal που αναμένεται να διεκδικήσει μερίδιο στο οπλοστάσιο της αντιμετώπισης κιρσών, είναι μια μη θερμική, μη σκληρυντική τεχνική με πιστοποίηση από τον αμερικανικό FDA και προσφέρει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα, εφόσον βεβαίως διασφαλιστούν οι περιπτώσεις εκείνες που πληρούν τις ενδείξεις για αυτή τη μορφή θεραπείας».

Το υλικό συγκόλλησης είναι μια ουσία, η οποία, με την είσοδό της στη φλέβα μετατρέπεται σε κολλώδη που παραμένοντας στη φλέβα, επιτυγχάνει τον αποκλεισμό της.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής

Τα πλεονεκτήματα στην τεχνική αυτή, είναι ότι είναι  ακόμα πιο ανώδυνη συγκριτικά με το ενδοαυλικό  laser, καθώς η συγκόλληση των τοιχωμάτων της φλέβας δεν απαιτεί έγχυση αναισθητικού σε όλο το μήκος της φλέβας και δεν απαιτείται η χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης μετά την επέμβαση, γεγονός που σε αρκετούς ασθενείς προσφέρει σημαντική ανακούφιση.

Αλέξανδρος Ματθαίου
Αγγειοχειρουργός
Επιστημονικός υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού Κέντρου Venocare Athens

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κιρσοί στο αιδοίο: Ποιο είναι το σύνδρομο που απειλεί κάθε γυναίκα

Κιρσοί στην εγκυμοσύνη: «Πρέπει να γεννήσω πρώτα και μετά να τους θεραπεύσω»;

Κιρσοί: Μικρά… μυστικά για να καθυστερήσεις την εμφάνισή τους!

Σχετικά άρθρα