Το Σύνδρομο του «καλού» γονέα, εκείνου που δεν χαλάει ποτέ χατίρι

Ο άντρας μου είναι το μεγάλο πρόβλημα στη ζωή μου γιατί με ακυρώνει και με «αδειάζει» συνεχώς μπροστά στο παιδί, με αποτέλεσμα ο 8χρονος γιος μας να είναι συνεχώς εναντίον μου.

Δεν φωνάζω, δεν γκρινιάζω, δεν είμαι αυταρχική. Ο σύζυγος από την άλλη είναι «καλός» πατέρας, δεν χαλάει ποτέ χατίρι και έχει άποψη για όλα τα θέματα που προκύπτουν ακόμα και που λείπει αρκετές ώρες από το σπίτι. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Αγγελική Καβαλλιεράτου, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμά σας. Από την περιγραφή σας αντιλαμβάνομαι ότι η στάση του συζύγου σας, σας επηρεάζει στη δική σας σχέση και στη σχέση με τον γιο σας. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι μια εύκολη συνθήκη αυτή που περιγράφετε. Θα χρειαζόταν να κάνετε συμβουλευτική με κάποιο οικογενειακό ψυχοθεραπευτή. Θα σας βοηθήσει στο πώς να το διαχειριστείτε σε προσωπικό επίπεδο κάνοντας κάποιες αλλαγές.

Θα βοηθήσουν και εσάς, αλλά και το σύνολο της οικογένειας, μιας και μένοντας σε αυτή τη κατάσταση θα συνεχίσει να αναπαράγεται ένας φαύλος κύκλος μεταξύ σας, που δεν θα μπορέσει να διακοπεί, εάν δεν γίνουν κάποιες αλλαγές. Για ό,τι επιπλέον θελήσετε θα είμαι στη διάθεσή σας, σας ευχαριστώ.

Αγγελική Καβαλλιεράτου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Ψυχολόγος BSc
Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος MSc
Ειδικευόμενη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Μετεκπαίδευση στην Παιδοψυχολογία και Ψυχολογία Εφήβων
www.aggelikikavallieratou.gr | 6983433267

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το Σύνδρομο του «καλού παιδιού»: Τα χαρακτηριστικά του γονέα – τιμωρού

Παιδική φιλία: Και αν δεν μπορείς να βρεις τι δεν πάει καλά, τι κάνεις;

Σχετικά άρθρα