Σωτήρης Χατζάκης: Ο… Μπαζίλ Ζαχάρωφ από το «Κόκκινο Ποτάμι» αποκαλύπτεται – Το παρασκήνιο της απομάκρυνσής του από το Εθνικό Θέατρο, το μεγάλο λάθος της ζωής του και η όμορφη σχέση του με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Ο Σωτήρης Χατζάκης είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Frozen» (2018), «Λωξάντρα» (2018), «Το ημερολόγιο ενός Τρελού» (2017), «Το Έγκλημα και η Τιμωρία» (2015), «Πρόβα νυφικού» (2014) και «Cabaret» (2018).

Και το 2019 τον απολαμβάνουμε μέσα από τη συχνότητα του OPEN στην άκρως πετυχημένη τηλεοπτική σειρά «Κόκκινο Ποτάμι» ως έμπορο όπλων με το όνομα Μπαζίλ Ζαχάρωφ. Πρόκειται για ρόλο τον οποίο ερμηνεύει περίφημα και είναι ο μέντορας και προστάτης του Ιωάννη Παπαζήση ο οποίος έχει τον ρόλο του Μίλτου Παυλίδη.

Σχεδόν κάθε Κυριακή, αν όχι κάθε φορά, η σειρά του OPEN, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη βρίσκεται στην κορυφή της τηλεθέασης, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Ανάμεσα στα πρόσωπα που ξεχωρίζουν είναι ο Μπαζίλ (Βασίλειος) Ζαχάρωφ.

https://www.instagram.com/p/B3j6JppFUWN/

Ποιος είναι ο Μπαζίλ Ζαχάρωφ

Ήταν Έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας και έμπορος όπλων των αρχών του 20ού αιώνα και διαδραμάτισε σημαντικό παρασκηνιακό ρόλο στην τότε ευρωπαϊκή πολιτική. Φέρεται να γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 1849 στα Μούγλα της Τουρκίας από Έλληνες γονείς.

Αποκαλούνταν «έμπορος του θανάτου» και το όνομά του προκαλούσε δέος. Παρά ταύτα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Έθνος», η Γαλλία του απένειμε το παράσημο του ανώτερου ταξιάρχη της Λεγεώνας της Τιμής και η Μεγάλη Βρετανία τον έχρισε ιππότη του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Μπαθ.

https://www.instagram.com/p/B3R4eKugOFP/

Γιατί είπε το «ναι» στη σειρά;

Το όνομα του Σωτήρη Χατζάκη έχει συνδεθεί εδώ και χρόνια με τις μεγάλες θεατρικές σκηνές της Αθήνας, τα κλασικά κείμενα και την ανάληψη καίριων θέσεων σε δημόσιους φορείς πολιτισμού. «Είπα το ναι στο συγκεκριμένο έργο, γιατί έχω να κάνω με έναν Μανουσάκη, ο οποίος είναι κάτι το καταπληκτικό. Για να βγει ωφέλιμο τεσσάρων λεπτών, κάνουμε γύρισμα δέκα ώρες».

«Από εκεί και πέρα, με ενδιαφέρουν πολύ τα συλλογικά αφηγήματα της χώρας και εδώ έχουμε να κάνουμε με τη γενοκτονία των Ποντίων, κάτι αδιανόητα βάρβαρο. Οι Πόντιοι είναι ένα μέρος της ψυχής του Ελληνισμού, τους αγαπώ πολύ. Όλοι μου οι φίλοι είναι Πόντιοι», συνέχισε.

Κρητικός στην καταγωγή, έχει γεννηθεί το 1957 και έχει σπουδάσει θέατρο στην Αθήνα. Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Καισαριανής, του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και του θεάτρου «Πολιτεία» καθώς και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου με διευθυντή τον Νίκο Κούρκουλο, τη διετία 2005 – 2006.

Ο λόγος που αντικαταστάθηκε στο Εθνικό Θέατρο

Τον Μάιο του 2013 ορίστηκε νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Εθνικό αφού προηγουμένως είχε γίνει δεκτή η παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος όπου βρισκόταν από τον Ιούλιο του 2009.

Στο Εθνικό τον αντικατέστησε τέλη Απριλίου του 2015 ο Στάθης Λιβαθινός. Όπως είχε τότε γραφτεί, «στον ορισμό νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου προχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ενώ μαίνεται η κόντρα του με τον Σωτήρη Χατζάκη».

https://www.youtube.com/watch?v=W2HMt0c2AG8

Κάνει… νεροθεραπεία για τον ρόλο του!

Όταν είχε αναλάβει τη θέση, είχε δηλώσει: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η απόφαση της πολιτείας να μου εμπιστευτεί τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.  Θα το υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις συνεχίζοντας το έργο μιας μεγάλης παράδοσης. Είναι πολιτισμικό και πολιτιστικό όχημα που συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας».

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο Μανούσος Μανουσάκης εξήγησε γιατί χρειάστηκε ο Σωτήρης Χατζάκης να ξεκινήσει… νεροθεραπεία προκειμένου να ταιριάξει περισσότερο στον ρόλο που ερμηνεύει στη σειρά «Κόκκινο Ποτάμι», δηλώνοντας πως χρειάστηκε να χάσει 12 ολόκληρα κιλά.

https://www.youtube.com/watch?v=OgjThEZzsxQ

Το μεγάλο λάθος της ζωής του

Πάντως, αν και η πορεία του είναι μακρά και εντυπωσιακή, όπως ομολόγησε ο ίδιος «τώρα που κλείνω 4ο χρόνια στο θέατρο και 500 παραστάσεις θα άλλαζα τα πάντα για ένα παιδί». «Τα λατρεύω τα παιδιά. Δεν έχω παιδιά… Ίσως είναι ένα λάθος της ζωής μου αυτό», αποκάλυψε.

«Όταν κάνεις ένα παιδί μετατοπίζεται η ζωή σου. Επειδή η ζωή μου ήταν περιπλανόμενη, είπα τι πατέρας θα είσαι εσύ;». Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης διηγήθηκε πώς ανακάλυψε στα 15 του ότι είχε και τρίτο αδερφό από μια νεανική περιπέτεια του πατέρα του.

Ανακάλυψε… τυχαία πως έχει τρίτο αδερφό!

«Ο πατέρας μου ήταν ράφτης. Η μητέρα μου εργαζόταν σε εργοστάσιο και ήταν η αρχηγός του σπιτιού. Στα 15 μου, εμφανίστηκε ο τρίτος μου αδερφός, από τη μεριά του πατέρα μου. Μέχρι τότε δεν τον γνώριζε κανείς».

«Καθόμουν σε ένα παγκάκι και εμφανίστηκε, οι γονείς μου τον δέχτηκαν. Ήταν πολύ ωραίο όταν το έμαθα, δεν ένιωσα απειλή, αλλά ότι με συμπληρώνει», σχολίασε.

Η σχέση του με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Αναφερόμενος- σε πρόσφατες δηλώσεις του- στην Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, με την οποία διατηρεί σχέση. Οι είναι δυο τους είναι πολύ ερωτευμένοι και δεν κρύβουν τη σχέση τους, αν και δεν την προβάλλουν κιόλας. «Το τελευταίο πράγμα που αφορά τον κόσμο είναι η προσωπική ζωή του καθενός».

«Όλα έχουν ένα όριο. Και το θέατρο, και το lifestyle. Είμαι ευτυχισμένος όταν έχω όραμα ζωής. Και όραμα ζωής για εμένα είναι η ποίηση. Όχι η ποίηση που γράφεται, η ποίηση που εκπέμπεται. Άμα αγαπάς τον άνθρωπό σου, γιατί να μην παντρευτείς; Φυσικά και είμαι ανοικτός στο γάμο».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χοακίν Φίνιξ: Ο αντισυμβατικός σταρ του Χόλιγουντ και η περιπετειώδης ζωή του – Ο θάνατος του αδερφού του στο κλαμπ του Τζόνι Ντεπ, ο εθισμός στο αλκοόλ και η απόφαση να γίνει… ράπερ!

Ντέμι Μουρ: Ο βιασμός στα 15 της, η εθισμένη μητέρα της σε ουσίες και τα ερωτικά τρίο με τον πρώην σύζυγό της – Η περιπετειώδης ζωή αφού αποφάσισε να παρατήσει το σχολείο

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ο ξαφνικός θάνατος που συγκλόνισε – Η καταγγελία ότι υπήρχαν ελπίδες, τα αντάρτικα τραγούδια και η τελευταία συναυλία που έδωσε 

Κατερίνα Ευαγγελάτου: Η νέα διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου λατρεύει τον ελληνικό πολιτισμό – Οι αλησμόνητοι γονείς της και η σύλληψη στη Ρωσία

Takis: Ο αυτοδίδακτος γλύπτης που… έπεσε από τα πλούτη στη φτώχια – Τα παιδικά χρόνια που σημαδεύτηκαν από την καταστροφή και η… επανάσταση μέσω της τέχνης του

Σχετικά άρθρα