Επιχείρηση… διακοπές με το αγόρι μου: Πώς να το πεις στον μπαμπά σου;

Είμαι σε σχέση με ένα παιδί 2 χρόνια και φέτος μου έκανε δώρο εισιτήρια να πάμε στο Άμστερνταμ για τις γιορτές μα η διαμονή θα είναι στο σόι του εκεί πέρα.

Το πρόβλημα μου είναι ότι οι γονείς μου είναι χωρισμένοι αρκετά χρόνια και δεν μένω με τον πατέρα αν και έχουμε επικοινωνία συχνή. Είναι κάπως αυστηρός σε μερικά θέματα και θέλω να πάω αυτό το ταξίδι αλλά δεν ξέρω πώς να το παρουσιάσω στον πατέρα μου.

Δεν θέλω να δημιουργηθεί πρόβλημα μεταξύ μας. Δεν ξέρω αν πρέπει να του αναφέρω πως είμαι με αυτό το παιδί και ήρθαν έτσι τα πράγματα ή κάποιο ψεματάκι για να μην του έρθει απότομο όλο αυτό.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Δυστυχώς δεν μπορώ να σας δώσω πολύ συγκεκριμένες συμβουλές μιας και λείπουν συγκεκριμένες πληροφορίες από το ερώτημα σας. Για παράδειγμα, δεν μου δίνετε να καταλάβω την ποιότητα της σχέσης με τον πατέρα σας, ή το πόσο αυστηρός είναι και τους λόγους αυτής της αυστηρότητας. Επίσης δεν γνωρίζω τη σχέση που έχετε με την μητέρα σας, αν εκείνη γνωρίζει για τον φίλο σας και αν υποστηρίζει αυτή την κίνηση.

zeugari-diakopes

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως αν μιλήσετε στον πατέρα σας και για την ύπαρξη της σχέσης και για το επικείμενο ταξίδι, τότε η αντίδραση του μπορεί να είναι προϊόν του αιφνιδιασμού του, μιας και θα τον φέρνετε στην ουσία προ τετελεσμένων γεγονότων. Αν έχετε το χρονικό περιθώριο, μιλήστε του αρχικά για τη σχέση σας έτσι ώστε να μην τον αιφνιδιάσετε αργότερα αν του μιλήσετε τελικά για το ταξίδι αυτό.

Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη οδός

Γενικότερα, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη οδός, μιας και η αλήθεια συνήθως βρίσκει ένα τρόπο να φανερώνεται. Όμως, στη δική σας περίπτωση δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτό θα σας δημιουργήσει προβλήματα. Ίσως η μητέρα σας ή κάποιος κοντινός σε όλους σας συγγενής/φίλος να μπορεί να σας δώσει την απάντηση που αναζητάτε.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να σας δώσω κάτι πιο απτό, αλλά δυστυχώς δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει ή τι μπορεί να συμβεί και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να σας δώσω επιζήμια συμβουλή.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γίνεται μια σχέση να σού προκαλέσει κρίσεις πανικού;

Πίεση στη σχέση: Είναι μόνο αυτό που με κάνει χάλια ή συμβαίνει και κάτι άλλο;

Ανασφάλειες και κόμπλεξ στη σχέση: Ζηλεύω το αγόρι μου χωρίς λόγο. Τι να κάνω;

Σχετικά άρθρα