Σχέση με συνάδερφο: 4 σημάδια ότι σε θέλει στη ζωή του

Ερωτεύτηκα τον συνάδερφό μου με τον οποίο έχουμε και δέκα χρόνια διαφορά. Τα αισθήματα ήταν αμοιβαία και περνούσαμε όμορφα, έχοντας μια καλή συνεργασία. Μού έλεγε ότι δεν θέλει να με χάσει και να υπάρξει κάποιος άλλος στη ζωή μου και στους φίλους μας έλεγε ακριβώς τα ίδια και ότι το βλέπει πολύ σοβαρά μαζί μου.

Ενώ όλα ήταν καλά, παρατηρούσα πολλές ζήλιες από μεριά του και αυτό έφτανε σε σημείο να με προσβάλει. Μού είχε εξηγήσει από την αρχή ότι είναι περίεργος σαν άνθρωπος και δεν εμπιστεύεται εύκολα και στη σχέση του- όταν ερωτευτεί- είναι κτητικός.

Ήμουν ερωτευμένη και μου άρεσαν οι ζήλιες

Εμένα αυτό μου άρεσε γιατί το πήρα σαν ενδιαφέρον, ήμουν ερωτευμένη μαζί του και στον πρώτο μας τσακωμό για ένα θέμα που ήταν για εμένα ανούσιο μου είπε ότι δεν θα το αφήσει τόσο εύκολα μαζί μου γιατί δεν μπορεί να με βγάλει από το μυαλό του. Οι ζήλιες δεν σταμάτησαν και πάντα κάτι γινόταν και μαλώναμε, ακόμα και για λεπτομέρειες, όπως το ότι γύρισα και κοίταξα στο δίπλα τραπέζι.

Μπροστά στο ποσό ήμουν ερωτευμένη, δεν έδινα βάση πολύ σε αυτά που έκανε γιατί ούτε εγώ ήθελα να τον χάσω παρόλο που είχε αυτή τη συμπεριφορά. Μετά από ένα μήνα, ενώ όλα ήταν ήρεμα, χωρίσαμε γιατί σε μια στιγμή στο μαγαζί που δουλεύαμε ένας πελάτης μού έκανε ένα κομπλιμέντο και θεώρησε ότι κολακεύτηκα.

Πρόταξε ότι δεν είναι άνθρωπος που πράττει με λογική και δεν με πιστεύει ό,τι και αν του πω. Προσπάθησα πολύ να του δώσω να καταλάβει ότι είναι λάθος αλλά θεωρούσε ότι έπαιξα μαζί του. Τον πρώτο καιρό στη δουλειά δεν μού μιλούσε, έπινε και ήταν πολύ χάλια όπως εγώ, έλεγε στους φίλους μας ότι με σκέφτεται ακόμα και ρωτούσε αν είμαι με άλλον ενώ ήξερε πώς νιώθω για αυτόν.

Δεν καταλαβαίνω τι θέλει

Μετά από πολύ καιρό, έχουμε μια επικοινωνία με πολλά πειράγματα όπως κόντρες, σπόντες σαν τον καιρό που γνωριστήκαμε και κάθε φορά μού λέει να πάω νωρίτερα στη δουλειά να πιούμε καφέ και να του κάνω παρέα. Εμένα αυτό με επηρεάζει επειδή είμαι ακόμα ερωτευμένη. Έχει κάνει πολλές φορές κίνηση να με φιλήσει αλλά κρατούσα απόσταση.

Ζηλεύει και το δείχνει σε κάθε του κίνηση όταν με πλησιάζουν άλλα άτομα. Μια εβδομάδα τώρα προσπαθεί να έρχεται όλο και πιο κοντά μου και τόλμησε να με φιλήσει ξανά και εγώ δεν απομακρύνθηκα. Ήταν τόσο γλυκός και τρυφερός. Δεν με άφησε να φύγω και με αγκάλιαζε.

Δεν ξέρω τι να πιστέψω, δεν καταλαβαίνω τι θέλει αλλά δείχνει ότι με θέλει χωρίς να κάνει κάτι ώστε να μιλήσουμε ευθέως. Τον θέλω στη ζωή μου και δεν ξέρω πώς να φερθώ. Είναι λάθος το ξέρω αλλά δεν γνωρίζω τι άλλο να κάνω για να μου μιλήσει. Tι με συμβουλεύετε;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από το ερώτημα σας εγώ προσωπικά καταλαβαίνω ότι ξέρετε τι θέλετε και ότι και εκείνος μάλλον ξέρει τι θέλει. Εφόσον είχατε σχέση παλαιότερα, υποθέτω πως έχετε την οικειότητα μεταξύ σας να του μιλήσετε ανοιχτά και ειλικρινά. Βρείτε τον χώρο και τον χρόνο να κουβεντιάσετε.

Ιδανικά όχι στον χώρο εργασίας, όπου θα πρέπει να μιλήσετε βεβιασμένα και κρυφά. Κανονίστε να βγείτε για ένα καφέ και εκεί, με την ησυχία σας, κάντε μια ειλικρινή κουβέντα. Ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά της σχέσης. Μιλήστε για αυτά που σας έκαναν να νιώθετε όμορφα, για εκείνα που μπορεί να σας δυσκόλεψαν, για το πώς μπορείτε να κάνετε πιο εύκολη τη συνύπαρξη σας.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση με συνάδερφο: Έχουν καταλάβει ότι κάτι γίνεται μεταξύ μας – Τι να κάνω;

Γιατί ένας άνδρας επιλέγει να συνάψει παράλληλη σχέση;

Επιλέγω συνεχώς τα λάθος άτομα για σχέση: Γιατί;

Σχετικά άρθρα