Θλίψη: Πέθανε ο Θάνος Μικρούτσικος – Πότε θα γίνει η κηδεία του;

Ο Θάνος Μικρούτσικος υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Όπως γνωστοποίησε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της, η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα τελεστεί τη Δευτέρα 30 Δεκέμβρη και ώρα 14.30 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός θα εκτίθεται από τις 10.30 π.μ. στην αίθουσα τελετών για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία).

Ακολούθησαν οι σπουδές και η αποφοίτηση του από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα μελέτησε αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον καθηγητή-συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου.

Ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής. Έχει γράψει όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική.

Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του κινείται στον χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού συνθέτοντας εκατοντάδες τραγούδια σε κείμενα Ελλήνων και ξένων ποιητών.

https://www.youtube.com/watch?v=JcISjI1VFIc

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος στο πλευρό του αδερφού του

Ο Θάνος Μικρούτσικος συγκλονίζει: «Δεν τον φοβάμαι τον καρκίνο. Τον πολεμώ»

Θάνος Μικρούτσικος: «Εγώ κι ο θάνατος είμαστε πυγμάχοι σε ένα ρινγκ»

Σχετικά άρθρα